Recept

Szeretnénk segíteni az érzékenységgel, allergiával rendelkezőknek, vagy akik egészségesebben szeretnének élni, akár megszabadulni a felesleges kilóktól, hogy ne kelljen lemondani a finom, változatos ételekről, ízekről. Egy kis változtatás az alapanyagokon, és máris ugyanolyan jóízűen lehet étkezni, nem kell a nem kívánatos hatások miatt aggódni. Az itt található receptjeink mindegyike kipróbált, és kóstoló bizottság előtt jóváhagyott és finomnak ítélt recepteket tartalmaz.

A recepteknél vannak Tippek is, melyek segítségégel pl alacsonyabb kalória tartalommal lehet elkészíteni a receptet, vagy glutén-, laktóz-, stb. metes változatban.

A kék aláhúzott rész segít az alapanyag vásrlásában. Ha valamelyik recephez hiányzik valami kattins a kék szövegre és máris meg is tudod rendelni. 

Legújabb receptjeink:

Karácsonyra hangolódva hoztunk egy diós kalács koszorú receptet laughing

Gluténmentes diós kalács koszorú Zelleitündi módra

 

gluténmentes, cukormentes

A tésztához:

-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék 

-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék 

-2 dkg gluténmentes friss élesztő

-1 kávéskanál szódabikarbóna

-fél kávéskanál citromsav

-1 egész tojás

-1 tojás sárgája

-1 evőkanál friss citromlé

-fél citrom reszelt héja

-1 csipet só

-2,5 dkg Eritrit 

-1 evőkanál Négyszer édesebb

-3,5 dkg vaj/kókuszvaj

-245g tej/növényi tej

-2 evőkanál tejföl/kókusz joghurt

A töltelékhez:

-20 dkg darált dió

-3 dkg Négyszer édesebb 

-1 teáskanál rum

-5 dkg arany mazsola

-fél citrom reszelt héja

-fél dl tej, hogy össeálljon a töltelék

a tetejére:

-1 db tojás

 Elkészítés módja:

Kimérjük a hozzávalókat, (nagyon fontos, hogy minden alapanyagnak szobahőmérsékletűnek kell lennie) majd a kétfajta lisztet elmorzsoljuk az élesztővel, a szódabikarbónával, citromsavval és a sóval. Ezután jöhetnek a nedves hozzávalók, a tojás a tej a tejföl és az olvasztott vaj. Végül a fél citrom héját belereszeljük és a levét is hozzátesszük. Elkeverjük, majd átgyúrjuk a tésztát, ami gyúrás közben kicsit magába szívja a nedvességet. Pár percig gyúrjuk, addig míg szép sima lágy kelt tésztát nem kapunk. Letakarva langyos helyen 30 percet pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket, amihez minden hozzávalót összekeverünk. Ha szépen megkelt, akkor kinyújtjuk téglalap alakúra és a diós töltelékkel megkenjük. Feltekerjük, mint a beiglit, enyhén megcsavarjuk a tésztát, majd koszorú alakúra formázzuk és összeillesztjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és megkenjük a tetejét egy felvert tojással, majd megszórjuk durvára vágott dióval. További 10 percet pihentetjük. 200 C fokon 15 percig sütjük, majd 190 C fokon még 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt szeleteljük.

 

Kapcsolat: zelleitundi.hu