Recept
Mézeskalács hajdinaliszttel Virág-Meszes Ildikó konyhájából
![Mézeskalács hajdinaliszttel Virág-Meszes Ildikó konyhájából](https://rostesvitamin.hu/shop_ordered/90545/pic/mezeskalacs_Ildikotol.jpg)
Hoztunk egy egéséges alternatívát mézeskalács készítésre ![smile](https://html-online.com/editor/tiny4_9_11/plugins/emoticons/img/smiley-smile.gif)
![smile](https://html-online.com/editor/tiny4_9_11/plugins/emoticons/img/smiley-smile.gif)
• 150g vaj
• 200g méz
• 1 evőkanál mézeskalács fűszer
• 1 tojás a tésztába és 1 tojás a kenéshez
![](https://rostesvitamin.hu/shop_ordered/90545/pic/Ildi_mezeskalaccsal2.jpeg)
Elkészítés módja:
Jó alaposan eldolgozuk a hozzávalókat, amikor összeáll a massza, akkor zsírpapír között kinyújtjuk (ez azért célszerű, mert nagyon ragad a méz miatt). Majd kiszaggatjuk a formákat.
Sütés: 160 fok, 10-12 perc - de ez sütő függvénye is -.
Mennyiség: 1 egész gáztepsi (a formakiszúrók mérete befolyásolja a kész adagot).
Forrás: Virág-Meszes Ildikó
![](https://rostesvitamin.hu/shop_ordered/90545/pic/fejlecbanner.png)