Recept

Amerikai fánkok étcsokoládéba mártva Zellei Tündi módra

Zellei Tündi
Zellei Tündi
2022.01.22 10:00
Amerikai fánkok étcsokoládéba mártva Zellei Tündi módra

Közeleg a Farsang , és azzal együtt a fánkszezonlaughing



Mit szólnátok egy Zelleitündi fánk recepthez? wink

 

 

 

Hozzávalók:

 

-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

 

-4 evőkanál olvasztott vaj/bio margarin

 

-2 evőkanál sütőpor

 

-5 evőkanál eritrit 

 

-1 evőkanál négyszeres édesítő 

 

-1,8 dl tej/növényi tej

 

-2 tojás

 

-csipet só

 

a tetejére

 

-10 dkg cukormentes étcsokoládé

 

 

Elkészítés módja:

 

A tojásokat az eritrittel elkeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és a tejet végül a száraz hozzávalókat is. Szép símára kikeverjük. A fánk sütőformát kiolajozzuk, a tészta masszát habzsákba töltjük, és a formákba nyomjuk, háromnegyedig. 180 C fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Ha kihűltek a fánkok, akkor az olvasztott étcsokoládéba forgatjuk az egyik oldalát és megvárjuk míg megdermed a csokoládé rajta.

 

Kb. 20 darab fánkocska lesz belőle.

 

 

 

Forras: zelleitundi.hu