Közeleg a Farsang , és azzal együtt a fánkszezon
Mit szólnátok egy Zelleitündi fánk recepthez?
Hozzávalók:
-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-4 evőkanál olvasztott vaj/bio margarin
-2 evőkanál sütőpor
-5 evőkanál eritrit
-1 evőkanál négyszeres édesítő
-1,8 dl tej/növényi tej
-2 tojás
-csipet só
a tetejére
-10 dkg cukormentes étcsokoládé
Elkészítés módja:
A tojásokat az eritrittel elkeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és a tejet végül a száraz hozzávalókat is. Szép símára kikeverjük. A fánk sütőformát kiolajozzuk, a tészta masszát habzsákba töltjük, és a formákba nyomjuk, háromnegyedig. 180 C fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha kihűltek a fánkok, akkor az olvasztott étcsokoládéba forgatjuk az egyik oldalát és megvárjuk míg megdermed a csokoládé rajta.
Kb. 20 darab fánkocska lesz belőle.
Forras: zelleitundi.hu