Recept

Gluténmentes serpenyős pizza Zelleitündi módra

Zellei Tündi
Zellei Tündi
2021.12.06 17:00
Gluténmentes serpenyős pizza Zelleitündi módra
15 perc alatt kész a finom ropogós pizza gluténmentesen

gluténmentes

 

 

 

 

 

 

15 perc alatt kész a finom ropogós pizza gluténmentesen laughing

 

 

 

Hozzávalók a tésztához:

 

-200 g Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék 

 

-210 g langyos víz

 

-1 teáskanál himalája só

 

-1 evőkanál olívaolaj

 

-1 mokkáskanál szódabikarbóna

 

-1 evőkanál almaecet

 

a paradicsomszószhoz

 

-3 dl pasatta (paradicsomszósz)

 

-1 evőkanál olívaolaj

 

-só, frissen őrőlt bors

 

-friss bazsalikomlevél

 

A feltéthez:

 

-20 dkg sonka

 

-20 dkg mini mozarella golyók

 

-ecetes pepperoni paprika

 

-pár seem friss bazsalikomlevél

 

 

 

Elkészítés módja:

 

A lisztkeveréket a szódabikarbónával a sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet az olívaolajat és az almaecetet. Pár perc alatt összeáll a tészta és féretesszük. Addig elkészítjük a paradicsomszószt. A passattát felfőzzük az olívaolajjal, sóval, borssal és friss bazsalikomlevéllel és kész. Egy 20 cm-es teflon serpenyőt felmelegítünk. A tésztát négyfelé osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk kerek formára jó vékonyra lisztezett felületen. Beletesszük a forró száraz serpenyőbe. Ezután megkenjük a paradicsomszósszal és tetszés szerinti feltétekkel. Én sonkát mini mozarellát és ecetes pepperoni paprikát tettem rá. Egy fedővel 2-3 percig sütjük, majd levesszük a fedőt és további pár perc kell még neki, hogy teljesen kész legyen. Összesen kb. 8 percig sütjük. Friss bazsalikommal tálaljuk és szeletekre vágjuk.

 

 

 

Ebből a mennyiségből 4 db pizza lesz.

 

Forrás: zelleitundi.hu