Hozzávalók:
Elkészítés:
A sütőtököt pucoljuk meg, kockázzuk fel és előmelegített sütőben 1800C-on süssük puhára! Egy edényben botmixerrel aprítsuk össze a fűszerekkel együtt!
Készítünk egy alap tésztát, melyhez a vajat az eritrittel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat egyesével. Ha teljesen homogén lett a massza, adjuk hozzá a lisztet és a sütőport!
Az elkészült alap tészta felét adjuk hozzá a pürésített sütőtökhöz és jól dolgozzuk össze! A maradék tésztába keverjük bele a kakaóport és csokidarabokat!
Sütőpapírral bélelt tepsi aljára halmozzuk a csokis tészta legtöbb részét, egyengessük el, majd a sütőtökös részt rakjuk rá, végül a maradék csokis tésztát kanalazzuk a tökös részre díszítésként!
Előmelegített sütőben 1800C-on aranybarnára sütjük. Nekem elektromos sütőm van, alsó-felső sütésen használom, 30 perc alatt megsült.
Az elkészült brownie-t 12 szeletre vágtam, így egy kocka süti 228kcal-t, 12,5g szénhidrátot, 3g fehérjét és 17,5g zsírt tartalmaz.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ha elszeretnéd készíteni, a hozzávalókat egy kattintással itt teheted kosárba!
Forrás: Virág-Meszes Ildikó