Recept

Sajtos pogácsa Virág-Meszes Ildikó konyhájából

Virág-Meszes Ildikó
Virág-Meszes Ildikó
2022.05.09 12:47
Sajtos pogácsa Virág-Meszes Ildikó konyhájából

Vendégváró sós aprósüti egészséges változatban smile

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

Ezek a lisztkeverékek jól beilleszthetőek az egészséges életmódba, akár cukorbeteg/IR diétába.

Vaj helyett kókuszzsírral is bátran ki lehet próbálni ezt a receptet.

A lisztekben elmorzsoljuk a vajat, majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk. Utoljára hagyjuk a tejfölt. Ha a tészta nem áll össze, adjunk hozzá még annyi tejfölt, hogy jól formázható legyen.

Kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra, felvert tojással megkenjük, megszórjuk szezámmaggal vagy lenmaggal vagy sajttal, pogácsákat szaggatunk belőle. Ha vékonyabbra sikerül nyújtani, akkor kiszáradhat sütéskor a pogácsa.

Előmelegített sütőben 200 fokon készre sütjük. Ez egy barna tészta, így elég nehéz megmondani, hogy mikor van készen. Nekem elektromos sütőm van, alsó-felső sütést szoktam alkalmazni, légkeverés nélkül. Nekem 15 perc alatt készre sül a pogácsám.

Puha, omlós, a gyerekek ugyanúgy szeretik, mintha hagyományosan, BL55-ös liszttel készült volna. Másnap és harmadnap is ehető, nem szárad ki, persze azért nem annyira puha, mint még melegen. Én még nem próbáltam, de lehet, hogy le lehet fagyasznai, majd újra melegíteni és úgy fogyasztani (ezt a kenyérrel is szokták).

Nekem 93 darab pogácsám lett, 4g szénhidrát van így egy pogácsában.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Forrás: Virág-Meszes Ildikó