Itt a cukkini szezon! Elég már a rántott verzióból, itt egy egyszerű, finom és egészséges cukkini lepény
Hozzávalók:
Elkészítés:
Legegyszerűbb recept, az a „csak bedobálok mindent és mehet a sütőbe”!
Itt a cukkini szezon! Nagy fiam nyári munka keretén belül jár cukkinit szedni, így rendszeresen kerül az asztalunkra friss. De már elég volt a rántott verzióból, így jöhet ez a nagyon egyszerű, finom és nem utolsósorban egészséges cukkini lepény!
Cukorbetegek, IR-esek és gluténérzékenységben szenvedők is bátran fogyaszthatják.
A zöldségeket meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk és fél órán át állni hagyjuk.
A cukkini levét jól kinyomkodjuk, így nekem kb 340 g nyers cukkinim lett a lepényhez. Hozzáadjuk a fűszereket, tojásokat, joghurtot és lisztet, összekavarjuk.
Majd sütőpapírral bélelt jénaiba kanalazzuk, a tetjére pedig a mozzarella sajt kerül.
A sütőt 200 fokra állítjuk, alsó-felső sütésre. Nekem elektromos sütőm van, így 35 perc alatt szép aranybarna lett a tetején a sajt. A család minden tagja imádja!
Ez a mennyiség 4 adag, egy adagban 340kcal, 13g zsír, 39g szénhidrát és 18g fehérje van.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Forrás: Virág-Meszes Ildikó