Egy új recept, egy új liszt és már kész is a húsvéti fonott kalács!
Hozzávalók:
Elkészítés:
A langyos tejbe beleteszem az eritritet, majd belemorzsolom az élesztőt. Hagyom az élesztőt felfutni.
A liszthez hozzáadom a sót és az olvasztott vajat, majd a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozom a tésztát. Elég lágy tésztát kapunk ezekkel az arányokkal, könnyen lehet vele dolgozni.
Meleg helyre teszem a tésztát letakarva 1 órára. Szépen megkel a tészta, utána következik a formázás.
Ha valaki nagyon ügyes, akkor akár négyfelé veheti a tésztát és négyes fonatot készíthet, én maradok a hármas fonatnál.
Amint elkészült a fonat, tegyük bele a kizsírozott tepsibe és hagyjuk újabb fél órán át meleg helyen kelni a tésztát!
Ha megkelt a fonat, kenjük meg olvasztott vajjal, és mehet az előmelegített sütőbe 200 fokra. Körülbelül 25 perc alatt készen is van, de ez természetesen a sütő függvénye is.
Hagyjuk a tepsiben kihűlni a kalácsot!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Forrás: Virág-Meszes Ildikó