Szilvás galette is készült gluténmentesen egy kis cukormentes szilvalekvárral lett megbolondítva
Hozzávalók:
a tésztához
-12,5 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék
-12,5 dkg Zellei Tündi gluténmenets lisztkeverék süteményekhez
-15 dkg hideg vaj/bio margarin
-1 tojás
-1 evőkanál hideg víz, ha szükséges
-csipet só
-fél citrom reszelt héja
-2,5 dkg eritrit
-1 evőkanál négyszer édesebb
a feltéthez
-kb 10 db szilva
-cukormentes szilvalekvár
-2,5 dkg négyszer édesebb
-őrőlt fahéj
Elkészítés módja:
Az omlós tésztához a lisztkeveréket a sóval, az édesítőkkel és a hideg vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, akkor tegyünk hozzá hideg vizet. Folpackba csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Közben a szilvát kimagozzuk és négybe vágjuk. A tésztát kivesszük a hűtőből és lisztezett deszkán kinyújtjuk 3 mm vastagságú kör alakra mindkettőt. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a tésztát, majd megkenjük cukormentes szilvalekvárral rátesszük a szilva szeleteket, úgy hogy a szélén hagyjunk kb. 5 cm tésztát, megszórjuk a négyszeres édesítővel, egy kis őrőlt fahéjjal, majd ráhajtjuk a maradék tésztát. 180 C fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt porrá őrőlt eritrittel megszórjuk és szeleteljük.
Forrás: zelleitundi.hu