Recept

Tárkonyos-tejszínes gombaleves Virág-Meszes Ildi konyhájából

Virág-Meszes Ildikó
Virág-Meszes Ildikó
2022.09.12 10:00
Tárkonyos-tejszínes gombaleves Virág-Meszes Ildi konyhájából

Ha egy húsmentes, de laktató levesre vágysz, próbáld ki ezt a receptet! A fűszerek pikánssá, a sok zöldség pedig igazán kiadóssá teszik ezt az egyszerű, de nagyszerű levest! 🍄 🍄 🍄

Hozzávalók:

Ha el szeretnéd készíteni, a hozzávalókat egy kattintással itt teheted kosárba!

Cukorbeteg, IR diétába beilleszthető a tésztamentes leves. A megjelölt tésztával gluténmentes és tojásmentes étrendbe is tökéletes.

Elkészítés: A zöldségeket tisztítsuk meg és vágjuk tetszés szerinti méretre, alakra! Az feldarabolt hagymát és fokhagymát fonnyasszuk meg a vajon! Amikor már üvegesre pirultak, adjuk hozzá a kakukkfüvet és tárkonyt! Kavarjunk rajta párat és már mehetnek bele a felkockázott zöldségek és zöldborsó. Tegyük hozzá a többi fűszert és fedő alatt hagyjuk párolódni a zöldségeket! Időnkként kavarjuk meg, nehogy odasüljön az edény aljához!

Amint megpuhultak a zöldségek, öntsük fel vízzel az edényt! Forraljuk fel! Eközben a citromlevet és a mustárt keverjük el a tejszínnel! Forrás után adjuk hozzá ezt a tejszínes keveréket és pár percig melegítsük még!

A tésztát háromszoros forrásban levő sós vízben főzzük készre!

Az elkészült leves 4 adag, egy adag 260kcal-t, 14g szénhidrátot, 6g fehérjét és 21g zsírt tartalmaz. Ez a számítás nem tartalmazza a levestészta beltartalmi értékeit!

Azonnal fogyasztható. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Forrás: Virág-Meszes Ildikó