Sajttorta cukor nélkül? Miért ne? Sőt, teljes kiőrlésű keksz alappal! No lássuk
Hozzávalók:
A keksz teljes kiőrlésű búzaliszttel készült, így ez a finomság egészségesebben is elkészíthető, IR és cukorbeteg diétába beilleszthető.
Margarin helyett vajat vagy kókuszzsírt is lehet használni.
Eritrit, xilit, sztívia is felhasználható, ki melyiket szereti használni, illetve a családnak melyik vált be.
Ledaráljuk a kekszet a tálba és összedolgozzuk az olvasztott margarinnal.
Egy sütőpapírral bélelt 25cm-es tortaforma aljába belenyomkodjuk a kekszet.
A joghurtot, eritritet, tojásokat és a mascarpone-t kézi habverővel krémes állagúra keverjük, majd a fagyasztott gyümölcsöt beleforgatjuk. Most van az eper szezonja, én is azzal akartam készíteni, de az eper hamarabb elfogyott :D Bátran készíthető másfajta friss vagy fagyasztott gyümölccsel.
A kekszre borítjuk az elkészült masszát, majd 180 fokon körülbelül egy óra alatt készre sütjük. Nekem elektromos sütőm van, alsó-felső sütéssel készítettem.
Figyeljünk oda, mert bár a végére majdnem nagyon barna lesz a színe, a közepe még folyós lehet, tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy készen van-e a torta.
A torta 12 szeletre vágva 370kcal-t, 30g zsírt, 18g szénhidrátot és 8g fehérjét tartalmaz.
Vendégségbe készítettem, abszolút nyerő volt, még annak is ízlett, aki nem szereti a sütiket
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Forrás: Virág- Meszes Ildikó