A palacsinta minden alkalomra való, főleg, hisz családosoknál nincs olyan gyermek, aki nem szeretné Ha pedig valakinek gluténérzékenysége van, vagy a gyermekének, akkor ez a recept pont jól fog jönni
Hozzávalók:
-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes palacsinta, piskóta, sütemény lisztkeverék (1000g)
-3 tojás
-1 mokkáskanál szódabikarbóna
-1 nagy csipet só
-kb. 1,5-2 dl tej/növényi tej
-kb. 1,5-2 dl szódavíz
-5 dkg eritrit
-1 evőkanál négyszeres erősségű cukorhelyettesítő
-fél citrom reszelt héja
-1 teáskanál vanília őrlemény vagy kivonat
a kisütéshez kókuszolaj vagy vaj
a tálaláshoz
-cukormentes házi eper lekvár
-cukormentes tejszínhab
-friss eper
Elkészítés módja:
A szárazanyagokat kimérjük , vagyis a lisztkeveréket a szódabikarbónát a sót, majd összekeverjük. A tojásokat az édesítőszerekkel elkeverjük, majd higítjuk egy kis tejjel majd jöhetnek a szárazanyagok amivel csomómentesre keverjük. Annyi tejet és szódavizet teszünk hozzá, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk. Ízesítjük citromlével, citromhéjjal és egy kis vaníliával. A palacsinta tésztánk folyamatosan fog sűrűsödni, ezért mindig fel kell higítani egy kis szódavízzel és tejjel fele-fele arányban. Teflon palacsinta sütőben egy kis kókuszolajon kisütjük őket. Cukormentes eperlekvárral megtöltjük, feltekerjük és cukormentes tejszínhabbal és friss eperrel tálaljuk.
Forrás: https: zelleitundi.hu