Recept

Gluténmentes palacsinta eperrel Zellei Tündi módra

Zellei Tündi
Zellei Tündi
2022.08.12 09:00
Gluténmentes palacsinta eperrel Zellei Tündi módra

A palacsinta minden alkalomra való, főleg, hisz családosoknál nincs olyan gyermek, aki nem szeretné wink Ha pedig valakinek gluténérzékenysége van, vagy a gyermekének, akkor ez a recept pont jól fog jönni laughing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes palacsinta, piskóta, sütemény lisztkeverék (1000g)

 

-3 tojás

 

-1 mokkáskanál szódabikarbóna

 

-1 nagy csipet só

 

-kb. 1,5-2 dl tej/növényi tej

 

-kb. 1,5-2 dl szódavíz

 

-5 dkg eritrit

 

-1 evőkanál négyszeres erősségű cukorhelyettesítő

 

-fél citrom reszelt héja

 

-1 teáskanál vanília őrlemény vagy kivonat

 

a kisütéshez kókuszolaj vagy vaj

 

a tálaláshoz

 

-cukormentes házi eper lekvár 

 

-cukormentes tejszínhab

 

-friss eper

 

 

Elkészítés módja:

 

A szárazanyagokat kimérjük , vagyis a lisztkeveréket a szódabikarbónát  a sót, majd összekeverjük. A tojásokat az édesítőszerekkel elkeverjük, majd higítjuk egy kis tejjel majd jöhetnek a szárazanyagok amivel csomómentesre keverjük. Annyi tejet és szódavizet teszünk hozzá, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk. Ízesítjük citromlével, citromhéjjal és egy kis vaníliával. A palacsinta tésztánk folyamatosan fog sűrűsödni, ezért mindig fel kell higítani egy kis szódavízzel és tejjel fele-fele arányban. Teflon palacsinta sütőben egy kis kókuszolajon kisütjük őket. Cukormentes eperlekvárral megtöltjük, feltekerjük és cukormentes tejszínhabbal és friss eperrel tálaljuk.

 

Forrás: https: zelleitundi.hu