Ki ne szeretné a könnyű, habos sütiket? Ráadásul cukormentes verzióban? Íme egy nagyon egyszerű, de fantasztikus recept! 🍰🍰🍰
Hozzávalók:
Cukorbeteg, IR diétába beilleszthető édes élmény!
Elkészítés:
Ez a recept egy 18cm-es átmérőjű tortaformához van kialakítva.
Először 10 darab kekszet szétválasztunk, a kakaós keksz részét aprítóba tesszük, míg a krémet egy tálba tesszük.
A kekszet aprítsuk össze, keverjük bele az olvasztott vajat, majd szépen dolgozzuk egy a tortaforma aljába! Tegyük be a hűtőbe legalább egy órát dermedni!
A kimért Hulala habtejszínt kézi habverővel verjük keményre! A krémhez adjuk hozzá az eritritet, a vanília aromát és a mascarponét, majd jól dolgozzuk össze! Ebbe a krémbe forgassuk bele a felvert tejszínhabot! Törjünk össze 4 darab kakaós töltött kekszet és azt is forgassuk bele a krémbe!
A lehűtött kekszes alapra halmozzuk a krémet! Tegyük be a hűtőbe pár órára hűlni!
Díszítéshez 100g Hulala habtejszínt verjünk keményre, adjunk hozzá 1 evőkanál cukormentes kakaóport és töltsük habzsákba! Így könnyedén díszíthetjük az oldalát, tetejét, határ a csillagos ég, vagy pedig a saját kézügyességünk ????
Díszítés után egy darab töltött kakaós kekszet morzsoljunk össze és szórjuk a torta tetejére! ????
Az elkészült torta 8 szelet, egy szelet 225kcal-t, 15g szénhidrátot, 3g fehérjét és 26g zsírt tartalmaz.
Azonnal fogyasztható. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ha el szeretnéd készíteni, a hozzávalókat egy kattintással itt teheted kosárba!
Forrás: Virág-Meszes Ildikó