Egyszerű és gyors kenyér gluténmentesen szódabikarbónával.
Hozzávalók:
-20 dkg Zellei Tündi gluténmentes “kedvencem” lisztkeverék
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-1 teáskanál só
-1 evőkanál tejföl
-2,5 dl langyos víz
-1 tojás a kenéshez
Elkészítés módja:
A szárazanyagokat kimérjük , vagyis a lisztkeveréket a szódabikarbónát a sót, és összekeverjük. Majd hozzáadjuk a tejfölt és a langyos vizet. Jól elkeverjük, először nokedli sűrűségű tésztát kapunk, majd szépen áll össze a tészta. Pár perc alatt átgyúrjuk. Pár percet pihentetjük, majd kerek formára alakítva kétujjnyi vastagra kinyújtjuk. A tetejét tojással megkenjük, megszurkáljuk villával, majd szépen bevágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.. 200 C fokos előmelegített sütőben sütjük 40-45 perc alatt készre sütjük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni. Majd törjük vagy vágjuk.
Forrás: zelleitundi.hu