Klasszikus csülök pékné módra, hogy az sültmalac kitúrja a jó szerencsét! 🐖🐖🐖
Hozzávalók:
-1,5kg sertéscsülök
-4db közepes vöröshagyma
-1 szál újhagyma
-1db közepes sárgarépa
-50dkg burgonya
-4gerezd fokhagyma
-egész bors ízlés szerint
-babérlevél ízlés szerint
-1,5l víz (ellepje a csülköt)
-3ek sertészsír
-majoranna ízlés szerint
-őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-só ízlés szerint
Elkészítés
Egy nagy lábosba helyezzük bele a csülköt, és dobáljuk rá az újhagymát, hagymát, sárgarépát és a fokhagyma-gerezdeket. Majd szórjuk rá az egész fekete borsot, babérlevelet, és sózzuk meg. Aztán öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
Lefedve a csülköt 3 órán át, közepes lángon főzzük meg.
Közben zsírt olvasszunk meg, amibe szórjuk bele a száraz fűszereket. Erre jöhet a cikkekre felvágott hagyma és krumpli, amit jól forgassunk át. Az egészet pedig öntsük bele egy jénai vagy öntött vasedénybe. Amire szórjunk jó pár fokhagymagerezdet.
A megfőtt csülköt helyezzük a zöldséges ágyra, és kenjük be zsírral.
Rakjuk 200°C-ra melegített sütőbe az egészet, és 1 órán át süssük. Ha kell, a végén még egy kicsit pirítsunk rá grillezővel vagy hőlégkeveréssel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ha elszeretnéd készíteni, a hozzávalókat egy kattintással itt teheted kosárba!