Recept

Gluténmentes rácsos almás pite Zelleitündi módra

Zellei Tündi
Zellei Tündi
2022.09.09 14:00
Gluténmentes rácsos almás pite Zelleitündi módra

Itt az ősz egyik legcsodálatosabb gyümölcse az alma!????????????????
Annyira finom ez a recept, hogy egyáltalán nem lehet megmondani, hogy nem hagyományos alapanyagokból készült!????

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók a tésztához:

 

-40 dkg Zellei Tündi gluténmentes "kedvencem" lisztkeverék

 

-20 dkg vaj /biomargarin

 

-2 db tojássárga

 

-7 dkg eritrit

 

-3 dkg négyszeres édesítő (eritrit+stevia keveréke)

 

-2-3 púpos evőkanál tejföl/ növényi joghurt

 

-2 teáskanál sütőpor

 

-1 csipet szódabikarbóna

 

-csipet só

 

-fél citrom reszelt héja

 

Hozzávalók a töltelékhez:

 

-4-5 savanykás alma

 

-2-3 dkg négyszeres édesítő (eritrit+stevia keveréke)

 

-őrölt fahéj

 

 

Elkészítés módja:

 

A lisztkeveréket elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Ha nagyon törne, akkor tehetünk hozzá még egy kis vizet. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. A tésztát folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Addig meghámozzuk az almákat és lereszeljük, majd hozzákeverjük az édesítőt és a csipet fahéjat. A tésztát kétharmad, egyharmad részre osztjuk. A nagyobb tésztát kinyújtjuk kb. fél centi vastagra. És egy 26 cm-es sütőpapírral bélelt kivehető aljú pite formába helyezzük a tésztát majd ráhalmozzuk az almát, amit kinyomkodtunk. A maradék tésztát is kinyújtjuk és hosszú vékonyabb csíkokat vágunk belőle, amiket megsodrunk és rácsot formázva a tetejére helyezzük. A tetejét megkenhetjük felvert tojással. 180 c fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Tálaláskor porrá őrőlt eritrittel megszórjuk.

 

Ha elszeretnéd készíteni, a hozzávalókat egy kattintással itt teheted kosárba!

 

Forrás: zelleitundi.hu