Recept

Túrós-barackos álom Virág-Meszes Ildi konyhájából

Virág-Meszes Ildikó
Virág-Meszes Ildikó
2022.08.18 10:00
Túrós-barackos álom Virág-Meszes Ildi konyhájából

Mit lehet készíteni őszibarackból a befőttön kívül? Hát ezt a mennyei sütit! Méghozzá gluténmentesen.

 

Hozzávalók:

 

Ajánlom mindazok figyelmébe, akik odafigyelnek az elfogyasztott szénhidrátokra és gluténre!


A cukor helyettesítésére én eritritet használtam, de használható más édesítőszer is, például sztívia vagy xilit.


A zabpehely rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, magas rosttartalma biztosítja a jó emésztést és hosszas teltségérzetet biztosít.


Az útifűmaghéj az oldható rostok jelentős forrása, és számos egészségügyi előnyt jelent, a súlyvesztéstől a szív-és érrendszeri és az emésztőrendszer egészségének javulásáig.


Elkészítés: Egy tálban törjük össze a túrót, adjuk hozzá a sütőport, zabpelyhet, útifűmaghéjat, aromát, reszelt citromhéjat, a vajat és a tojások sárgáját!
A barackokat mossuk meg, szedjük le a héját, vágjuk darabokra!
A tojásfehérjét verjük fel keményre az eritrittel, majd adjuk hozzá a tojásos masszához! Utolsó lépésként az őszibarack darabokat forgassuk a tésztába! Pár darabot meghagyhatunk a tetejére díszítésnek.
Vajazott, lisztezett tepsibe egyengessük a masszát!
Előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel, 1800C-on 40 perc alatt süssük aranybarnára!


Én 12 részre vágtam a tepsi sütit. Egy szelet süti 143kcal-t, 8g szénhidrátot, 9,5g fehérjét és 11,5g zsírt tartalmaz.
Azonnal fogyasztható. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Forrás: Virág-Meszes Ildikó