Karácsonykor elmaradhatatlan a mézeskalács, pláne ha cukor nélkül készül és szénhidrátcsökkentetten. 🎄🎄🎄
Hozzávalók:
-35 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-20 dkg mézhelyettesítő
-csipet só
-1 teáskanál szódabikarbóna
-12 dkg vaj
-2 tojássárga
-2 teáskanál mézeskalács fűszer
a tetejére
-1 tojásfehérje
-5 dkg porrá őrőlt eritrit
Elkészítés:
A hozzávalókat kimérjük, majd a lisztkeveréket a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót a mézeskalács fűszert és a szódabikarbónát. Végül a tojások sárgáját és a mézhelyettesítőt. Ha esetleg száraznak érezzük a tésztát, akkor tegyünk hozzá egy kis vizet vagy tejet. 30 percre hűtőbe tesszük a tésztát. Fél centi vastagra nyújtjuk és tetszőlegesen kiszaggatjuk. 180 C fokon 8-10 percig sütjük. Ha kihűlt, kidíszítjük a porá őrőlt eritrittel felvert tojásfehérjével, amit nyomózsákba teszünk, és azzal rajzoljuk meg a mézeskalácsainkat. Az utóbbi el is hagyható és dióval, vagy mandulával díszíthetjük a tetjét és azzal együtt sütjük meg a kiszúrt mézeskalácsokat.
Ha elszeretnéd készíteni, a hozzávalókat egy kattintással itt teheted kosárba!
Forrás: Zellei Tündi