Van olyan ember, aki nem szereti a kókuszgolyót? Szerintem nincs! Szóval itt egy cukormentes recept
Hozzávalók:
A keksz teljes kiőrlésű búzaliszttel készült, így ez a finomság egészségesebben is elkészíthető, IR és cukorbeteg diétába beilleszthető.
Margarin helyett vajat vagy kókuszzsírt is lehet használni.
Cukrozatlan kakaópor kiváltható karobporral is. A karobpornak van egy érdekes íze, amit nem mindenki szeret.
Én házi cukormentes lekvárt használtam, viszont a boltokban lehet kapni olyan lekvárt, ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot, esetleg más édesítőszerekkel készült.
Eritrit, xilit, sztívia is felhasználható. Mivel nem kell sütni ez a desszertet, így nem kell azzal számolni, hogy a hő hatására az édes íz intenzitása csökken.
Ledaráljuk a kekszet, beletesszük a tej kivételével a hozzávalókat és összedolgozzuk. Nagyon kevés tej kell ahhoz, hogy összeálljon a massza, kb 20g. Ha túl sok lett, darált keksszel lehet javítani az állagán, hogy formázható legyen.
Golyókat formázunk és kókuszreszelékbe forgatjuk.
Azonnal fogyasztható.
Nálunk 14db golyó készült ebből a masszából, darabja 10g szénhidrátot, 4g zsírt és 1 g fehérjét tartalmaz.
Mi nagyon szeretjük, a gyerekekkel együtt szoktuk készíteni, a formázásban és hempergetésben már profik.
Jó étvágyat kívánok!
Forrás: Virág-Meszes Ildikó