Szilveszterre szendvics alapnak vagy party falatkáknak is kiváló választás!
Az elkészítési módban zsömléket formáztunk, de akár kenyér is készíthető, ízlés kérdése.
Hozzávalók:
-10 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék
-10 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék
-1 csapott kk. szódabikarbóna
-1 ek. almaecet
-1,5 dkg friss élesztő
-1/2 tk. himalája só
-1 evőkanál olívaolaj/kókuszolaj
-230g langyos víz
Elkészítés módja:
A száraz hozzávalókat kimérjük és összekeverjük,az élesztőt elmorzsoljuk a lisztkeverékkel, majd a langyos vizet az almaecettel és az olajjal egyneműsítjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk. Elkeverjük, az elején nokedli szerű tésztánk lesz, majd ahogy beszívja magába a nedvességet az útifűmaghéj, úgy áll össze a tésztánk. Enyhén átgyúrjuk és 30 percet pihentetjük. Majd négyfelé osztjuk a tésztát és zsemléket formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük kókuszolajjal és a tetejüket bevágjuk középen. Mehet a 200C fokos sütőbe kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Forrás: zelleitundi.hu