Recept

Gluténmentes zsemle Zelleitündi módra

Zellei Tündi
Zellei Tündi
2021.12.28 21:56
Gluténmentes zsemle Zelleitündi módra

Gyönyörű mozarellás szendvicskéket hoztunk, Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverékekből készült kenyérrel‼️????????

Szilveszterre szendvics alapnak vagy party falatkáknak is kiváló választás!????

Az elkészítési módban zsömléket formáztunk, de akár kenyér is készíthető, ízlés kérdése.



Hozzávalók:

-10 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék 
-10 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék 
-1 csapott kk. szódabikarbóna
-1 ek. almaecet
-1,5 dkg friss élesztő
-1/2 tk. himalája só 
-1 evőkanál olívaolaj/kókuszolaj 
-230g langyos víz

 

Elkészítés módja:

A száraz hozzávalókat kimérjük és összekeverjük,az élesztőt elmorzsoljuk a lisztkeverékkel, majd a langyos vizet az almaecettel és az olajjal egyneműsítjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk. Elkeverjük, az elején nokedli szerű tésztánk lesz, majd ahogy beszívja magába a nedvességet az útifűmaghéj, úgy áll össze a tésztánk. Enyhén átgyúrjuk és 30 percet pihentetjük. Majd négyfelé osztjuk a tésztát és zsemléket formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük kókuszolajjal és a tetejüket bevágjuk középen. Mehet a 200C fokos sütőbe kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.  

Forrás: zelleitundi.hu