Most jöjjön egy recept, amit egyszerű elkészíteni, emellett nagyon mutatós a többi halloween-i dekoráció mellett! 🎃🎃🎃
Hozzávalók:
- 300g Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú teljes kiőrlésű lisztkeverék
- 200g hideg vaj vagy kókuszzsír
- 1 egész tojás
- 50g eritrit
- házi cukormentes baracklekvár vagy hozzáadott cukrot nem tartalmazó lekvár ízlés szerint
- por eritirit a díszítéshez
Cukorbeteg, IR diétába beilleszthető linzer, ami sokáig puha és omlós marad!
Elkészítés:
A lisztet és az eritritet keverjük össze és morzsoljuk bele a vajat! Készíthetjük kókuszzsírral, viszont így egy sokkal lágyabb tésztát kapunk. A többi tésztát, amivel épp nem dolgozunk, tegyük vissza hűtőbe, mert a kókuszzsírnak nagyon alacsony az olvadási hője, nagyon hamar túl puha, kezelhetetlen lesz a tészta.
Vigyázzunk, hogy ne álljon össze! A tojást törjük fel és adjuk a liszthez, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk egyneművé!
Fóliába csomagolva egy órát tegyük hűtőbe!
Lisztezett felületen nyújtsuk ki és linzer szaggatóval szaggassuk ki!
160oC-on, előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen, 5 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk kihűlni a formákat, majd lekvárral ragasszuk össze és poreritrittel díszíthetjük!
A tészta 2640kcal-t, 148g szénhidrátot, 95g fehérjét és 183g zsírt tartalmaz. Mivel nem lehet pontosan meghatározni, hogy kinek hány darab linzer készül, és azokba pontosan mennyi lekvár kerül, emiatt számoltam csak a tészta beltartalmi értékeit.
Másnapra puhul meg, így akkor a legfinomabb! Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ha elszeretnéd készíteni, a hozzávalókat egy kattintással itt teheted kosárba!
Forrás: Virág-Meszes Ildikó