Recept

Teljes kiőrlésű linzer Virág-Meszes Ildi konyhájából

Virág-Meszes Ildikó
Virág-Meszes Ildikó
2022.10.23 10:00
Teljes kiőrlésű linzer Virág-Meszes Ildi konyhájából

Most jöjjön egy recept, amit egyszerű elkészíteni, emellett nagyon mutatós a többi halloween-i dekoráció mellett! 🎃🎃🎃

Hozzávalók:

  • 300g Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú teljes kiőrlésű lisztkeverék
  • 200g hideg vaj vagy kókuszzsír
  • 1 egész tojás
  • 50g eritrit
  • házi cukormentes baracklekvár vagy hozzáadott cukrot nem tartalmazó lekvár ízlés szerint
  • por eritirit a díszítéshez

Cukorbeteg, IR diétába beilleszthető linzer, ami sokáig puha és omlós marad!

Elkészítés:

A lisztet és az eritritet keverjük össze és morzsoljuk bele a vajat! Készíthetjük kókuszzsírral, viszont így egy sokkal lágyabb tésztát kapunk. A többi tésztát, amivel épp nem dolgozunk, tegyük vissza hűtőbe, mert a kókuszzsírnak nagyon alacsony az olvadási hője, nagyon hamar túl puha, kezelhetetlen lesz a tészta. 

Vigyázzunk, hogy ne álljon össze! A tojást törjük fel és adjuk a liszthez, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk egyneművé!

Fóliába csomagolva egy órát tegyük hűtőbe!

Lisztezett felületen nyújtsuk ki és linzer szaggatóval szaggassuk ki!

160oC-on, előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen, 5 perc alatt készre sütjük.

Hagyjuk kihűlni a formákat, majd lekvárral ragasszuk össze és poreritrittel díszíthetjük!

A tészta 2640kcal-t, 148g szénhidrátot, 95g fehérjét és 183g zsírt tartalmaz. Mivel nem lehet pontosan meghatározni, hogy kinek hány darab linzer készül, és azokba pontosan mennyi lekvár kerül, emiatt számoltam csak a tészta beltartalmi értékeit.

Másnapra puhul meg, így akkor a legfinomabb! Jó étvágyat kívánok hozzá! 

Ha elszeretnéd készíteni, a hozzávalókat egy kattintással itt teheted kosárba!

Forrás: Virág-Meszes Ildikó