Recept

Gluténmentes szilvás gombóc Zelleitündi módra

Zellei Tündi
Zellei Tündi
2022.10.07 10:00
Gluténmentes szilvás gombóc Zelleitündi módra

Gluténmentes, cukormentes szilvás gombóc készült sok-sok fahéjjal a prémium Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverékből!????☺️????

Gluténmentes szilvás gombóc Zelleitündi módrasmiletongue-out

 

Hozzávalók:

 

a tésztához

 

-4-5 db sárga bugonya

 

-1 tojás

 

-1-2 teáskanál só

 

-kb. 10 dkg Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék (de bármelyik gluténmentes lisztkeverékemből elkészíthető)

 

a töltelékhez

 

-30-40 dkg besztercei vagy stanley szilva

 

-eritrit vagy négyszeres édesítőszer ízlés szerint

 

-őrőlt fahéj ízlés szerint

 

- gluténmentes pirított zsemlemorzsa a hempergetéshez

 

Elkézsítés módja:

 

A burgonyát megfőzzük héjában, majd kihűtjük. Meghámozzuk és összetörjük, majd a tojással sóval és annyi lisztkeverékkel összekeverjük, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Közben pici vajon vagy kókuszolajon megpirítjuk a gluténmentes zsemlemorzsát. A szilvákat felezzük vagy negyedeljük. Az édesítőt az őrőlt fahéjjal elkeverjük. A tésztából kisebb gombócokat veszünk, majd kilapítjuk a tenyerünkben, a szilvát a közepébe tesszük és egy kiskanál édesítőszeres fahéjat teszünk rá, aztán szépen gombóccá formázzuk. Forró sós vízbe tesszük az így megtöltött gombócokat és 4-5 perc alatt megfőzzük. Egyenként leszűrjük a gombócokat és a morzsában óvatosan meghempergetjük őket. A tészta kétharmadából gombócok készülnek a maradékból pedig kicsi nudlik készülnek. Édesanya “angyal bögyörő”-nek hívja.:) Azokat is kifőzzük és meghempergetjük a pirított morzsában. Tálaláskor még meghinthetjük őket az édesítőszeres fahéjjal vagy porrá őrőlt eritrittel.

 

Ha elszeretnéd készíteni, a hozzávalókat egy kattintással itt teheted kosárba!

 

Forrás: zelleitundi.hu