Laktózmentes

A laktóz a tejben és a tejtermékekben előforduló diszacharid, melyet a laktáz nevű enzim alakít át a vékonybélben felszívódó egyszerű cukrokká. A szükséges enzim teljes vagy részleges hiánya laktózintoleranciát okoz. Ekkor a tejcukor nem emésztődik meg, és ez (az elfogyasztott laktóz mennyiégétől, illetve az enzimtermelés szintjétől függően) változatos emésztőrendszeri panaszokat okoz. A Föld népességének 75 százaléka laktázhiányos. A magyar felnőttek 20-30 százalékánál van kisebb-nagyobb mértékű laktázhiány.

Válogass kedvedre ízlésed, preferenciád vagy különleges diétád alapján.

Amennyiben ételallergiád van vagy kimondottan egy adott jellemzőjű terméket keresel, kérjük válaszd ki az alábbi szűrőből a számodra megfelelő kombinációt. Ha többet szeretnél megtudni, iratkozz fel hírlevelünkre és olvasd rendszeresen cikkeinket. Dietetikus kollégánk rendszeresen jelentkezik hasznos tippekkel és szakmai tanácsokkal a helyes étrend kialakításával kapcsolatban. Több különböző élelmiszerre vagy kíváncsi és inkább böngésznél az összes termékünk között? Kattints IDE!

Tovább