Tartósítószer mentes

A tartósítószerek feladata az, hogy megakadályozzák a penészgombák vagy baktériumok kialakulását. Tartósítószert használnak haltermékek, a gyümölcslevek, az üdítőitalok, a kenyér, a pékáruk, a saláták, a margarin, a salátaszószok, a bor, a szárított gyümölcsök és zöldségek, a citrusgyümölcsök stb. tartósításához. A só ősidők óta ismert tartósítószer, sok esetben megold mindent: hatását vízelvonással fejti ki, a fűszerek mellett pedig ízt is ad. A feldolgozott élelmiszerek azonban jellemzően ipari tartósítószereket, vegyszereket tartalmaznak, melyeket jótékony hatásuk (a tartósítás és a fertőzések csökkentése) mellett mégis szeretnénk elkerülni.

Válogass kedvedre ízlésed, preferenciád vagy különleges diétád alapján.

Amennyiben ételallergiád van vagy kimondottan egy adott jellemzőjű terméket keresel, kérjük válaszd ki az alábbi szűrőből a számodra megfelelő kombinációt. Ha többet szeretnél megtudni, iratkozz fel hírlevelünkre és olvasd rendszeresen cikkeinket. Dietetikus kollégánk rendszeresen jelentkezik hasznos tippekkel és szakmai tanácsokkal a helyes étrend kialakításával kapcsolatban. Több különböző élelmiszerre vagy kíváncsi és inkább böngésznél az összes termékünk között? Kattints IDE!

Tovább