Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, rizsmentes, vegán, élelmi rostban gazdag, hozzáadott zsiradék nélküli muffinok és piskóták készítéséhez.
Összetevők: kölesliszt [köles: Lengyelország], tápióka keményítő, útifű maghéj liszt, térfogat növelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Elkészítési javaslat:
RECEPT VANÍLIÁS SZELETHEZ
Hozzávalók:
-250 g lisztkeverék
-90 g Eden Premium eritrit
-1 teáskanál vanília aroma, vagy őrlemény
-310 g szoba hőmérsékletű víz
Elkészítés:
Keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat, majd öntsük össze és dolgozzuk el alaposan. Azonnal töltsük egy 24x24 centiméteres szilikonos sütőpapírral bélelt formába, majd előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre alsó-felső sütéssel 25 perc alatt. Ízlés szerint megkenhetjük kedvenc krémünkkel, lekvárunkkal. Forgathatunk bele gyümölcsöket, csokoládét. Ízesíthetjük kedvenc fűszereinkkel.
RECEPT 5DB MUFFINHOZ
-125 g lisztkeverék
-45 g Eden Premium eritrit
-fél teáskanál vanília aroma vagy őrlemény
-155 g víz
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat és öntsük szilikonos muffin formákba. Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel süssük készre 20 perc alatt.
További receptekért látogass el ide.
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben:
Energia:
|
1431 kJ
|
342 kcal
|
Zsír:
|
2,5 g
|
-Amelyből telített zsírsavak:
|
0,5 g
|
Szénhidrát:
|
67 g
|
-Amelyből cukrok:
|
0,5 g
|
Rost:
|
8,9 g
|
Fehérje:
|
9,3 g
|
Só:
|
0,03 g
|
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Átlagos tápérték 100 g kész, kisült, a recept alapján elkészített
|
muffinban
|
piskótában
|
Energia:
|
634 kJ
|
620 kJ
|
151 kcal
|
148 kcal
|
Zsír:
|
1,1 g
|
1 g
|
-Amelyből telített zsírsavak:
|
0,2 g
|
0,2 g
|
Szénhidrát:
|
46 g
|
45 g
|
-Amelyből cukrok:
|
0,2 g
|
0,2 g
|
-Amelyből poliolok:
|
16 g
|
16 g
|
Rost:
|
4 g
|
3,9 g
|
Fehérje:
|
4 g
|
4 g
|
Só:
|
0,01 g
|
0,01 g
|
A kisült, kész, a recept alapján elkészített muffin átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 30 g
A kisült, kész, a recept alapján elkészített piskóta átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 29 g
Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.
Származási hely: Magyarország
Tárolás: Száraz, hűvös helyen.
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Nettó tömeg: 1000 g