WTN Rflux 180 minikapszula

WTN Rflux 180 minikapszula

WTN Rflux 180 minikapszula

4 759 Ft
Egységár: 26 Ft/kapszula
db
Kedvencekhez

Hatékony és testreszabható megoldás a reflux, gyomorégés és egyéb tünetek enyhítéséért, az emésztés helyreállításáért.

GluténmentesLaktózmentesSzójamentesHormonmoduláns mentesÁsványi olaj mentes
Válogass biztonságosan
Rugalmas, 14 napos pénzvisszafizetési garancia!
Minőségét megőrzi
2027.12.16
A vásárlás után jóváírt összeg: 95 Ft
Adatok
Márka
WiseTreeNaturals
Kiszerelés
180db Minikapszula
EAN
5999564171675
Részletek

Összetevők (1. táblázat): zellerszár-kivonat, betain-hidroklorid, zselatin (kapszulahéj), tárnicsgyökér-kivonat, aszkorbil-palmitát.

Erre a problémakörre a piacon elérhető termékek kétféle megközelítést alkalmaznak:

  1. A termékek 99%-a, ideértve a különböző teákat és gyógyszereket is, olyan tüneti megoldást kínálnak, amelyek a gyomorsav mennyiségének csökkentésével működnek. Ez azonban tovább ronthatja az emésztés hatásfokát, tápanyaghiányt okozhat (hiszen a meg nem emésztett tápanyagok nem tudnak felszívódni), ráadásul fogékonnyá tehet a különböző fertőzésekre, mivel a gyomorsavnak kórokozó-szabályozó szerepe is van.

  2. A termékek 1%-a (a WTN Rflux ide tartozik) úgy enyhíti a tüneteket, hogy megnöveli a gyomorsav mennyiségét és csökkenti annak kémhatását (pH). Ennek hatására bezáródik a gyomorszáj, ami megszünteti a refluxot, javítja az emésztést, elősegíti a tápanyagfelszívódást, és csökkenti a kórokozófertőzés* valószínűségét.

 

Azért érdemes a 2. megoldási irányba menni (gyomorsav mennyiségének növelése, és minél kisebb pH), mert az esetek 90+% -ban a reflux mögött nem a sok, hanem túl kevés gyomorsav van. Arról, hogy ténylegesen mi is okozza a refluxot a „Miért és hogyan működik a termék?” részben olvashatsz bővebben.

De kezdjük az elején.

Milyen esetekben használd?

A WTN Rflux kedvező választás lehet a következő esetekben:

  • Savas refluxos tünetek és gyomorégés: ezek szinte mindig a túl kevés gyomorsav, illetve túl nagy pH (=nem elég savas) miatt alakulnak ki, nem pedig a túl sok sav következtében (a pontos okokat később tárgyaljuk).
  • Gázképződés és böfögés: közvetlenül étkezés után (általában 60 percen belül) jelentkezik.
  • Fáradtság étkezések után: az emésztési folyamat sok energiát igényel, különösen akkor, ha a szervezetnek keményebben kell dolgoznia, ami fáradtságot okozhat.
  • Haspuffadás és görcsök: a bélben lévő baktériumok fermentációs tevékenysége gázképződést eredményezhet, ami puffadást és görcsöket okozhat (általában egy órán belül jelentkezik az étkezések után).
  • Krónikus rossz lehelet: a baktériumok által termelt toxikus anyagcseretermékek okozhatják.
  • Kellemetlen testszag: a túl kevés gyomorsav bakteriális túlfertőződést idézhet elő az egész szervezetben. A több baktérium több kellemetlen szagú anyagot termel.
  • Húsundor: sok kis gyomorsavszinttel rendelkező ember kerüli a húst, és emésztési problémákkal küzd, amikor húst fogyaszt. Különösen a vörös hús okozhat gondot, mivel azt nehezebb megemészteni, így több gyomorsavra van szükség.
  • Teltségérzet éhséggel párosulva: az étel a gyomorban marad, így teltségérzetet okoz, miközben a szervezet nem jut hozzá megfelelően a szükséges tápanyagokhoz, ezért az éhségérzet is fennmaradhat.
  • Krónikus vérszegénység: vérveszteség hiánya és megfelelő vasbevitel ellenére is fennállhat a vérszegénység, ha a szervezet nem képes hatékonyan feldolgozni és hasznosítani a vasat. Ez gyakran emésztési problémákra vagy a bélflóra egyensúlyának felborulására vezethető vissza, mivel bizonyos baktériumok felhasználhatják a bevitt vasat, tovább súlyosbítva a helyzetet.
  • Depresszió, ingerlékenység, szorongás, memóriazavarok, koncentrációs nehézségek: ezek mind a B12-vitaminhiány tünetei. A B12-vitaminhoz ugyanis csak állati fehérjékből juthat a szervezet, aminek a megemésztéséhez savas gyomorközeg szükséges. Ha ez nincs, akkor a B12-vitaminhiány bármilyen tünetét produkálhatja a test.
  • Gyenge körmök: ha a körmök könnyen törnek, repednek vagy hámlanak, az klasszikus jele a tápanyaghiánynak, különösen a fehérjék, ásványi anyagok, nyomelemek és a B12-vitamin hiányának.
  • Gyakori hányinger: a gyomor gyors telítődése gyakran hányingert vált ki.
  • Emésztetlen ételdarabok a székletben: ez egyértelmű jele annak, hogy a bevitt táplálékot nem tudja teljesen lebontani a szervezet.

 

Honnan tudhatod, hogy kevés a gyomorsavad van? -Egy otthon végezhető egyszerű tetsz segít ebben:

Étkezés után legalább 2,5 órával végezd el a tesztet:
Egy csapott teáskanál szódabikarbónát oldj fel 1-1,5 dl vízben, majd idd meg.
Várj 10-15 percet és figyeld, hogy mennyit böfögsz.
Ha csak 1-2 böfögést tapasztalsz, akkor kevés gyomorsavad van.
Ha sokat, akkor a gyomorsavad rendben van.

 

Hogyan befolyásolja a gyomorsav az egész szervezet egészségét?

Amikor a szervezet nem képes elegendő gyomorsavat termelni, nem tudja megfelelően megemészteni a fehérjéket. Ezek a részlegesen megemésztett fehérjék a vékonybélbe jutnak, ahol jelentős terhet rónak a hasnyálmirigyre, mivel annak elegendő enzimet kell termelnie a fehérjék hatékony lebontásához.

Ha ez az állapot hosszú távon ismétlődik, a hasnyálmirigy enzimraktárai kimerülhetnek, ami stresszt és irritációt okozhat a bélrendszer nyálkahártyáján. Emellett, ha a fehérjemolekulák nem bomlanak le hatékonyan, a szervezet nem tud elegendő aminosavat felszívni, amelyek számos létfontosságú funkcióhoz szükséges. Ez aminosavhiányhoz, lassú gyógyuláshoz és a test különböző fontos funkcióinak leépüléséhez vezethet.

A nagy fehérjemolekulák és a részleges (nem teljes) megemésztett tápanyagok irritálják a bél nyálkahártyáját, ami áteresztő bél szindrómát eredményezhet. Ez autoimmun folyamatok kialakulását idézheti elő a szervezetben.
A gyenge emésztés (kevés gyomorsav) továbbá olyan környezetet teremt, amely kedvez a vékonybél bakteriális túlfertőződésének (SIBO), vagy akár a Candida- és parazitafertőzések kialakulásának.

Ha az ételek nem megfelelően emésztődnek meg, az fokozott gyulladásos aktivitáshoz vezet, amely kimeríti a szervezetben található létfontosságú ásványi anyagokat és antioxidánsokat. Az ásványi anyagok kimerülése miatt a szervezet nem tud elegendő gyomorsavat termelni, így a gyenge emésztés és a krónikus gyulladás ördögi köre folytatódik.

 

A szódabikarbóna, mint népi gyógymód, valóban hatékony a refluxra?

A szódabikarbóna lúgos kémhatású, tehát a gyomorsavat semlegesíteni fogja. A használatával a tünetek megszüntethetők, de az emésztést teljesen megzavarja. Mindenképpen érdemes elkerülni a használatát!

 

Régóta tapasztalod magadon a tüneteket? Erre érdemes figyelned:

Ha a gyomorsavad huzamosabb ideig nem (elég) savas, akkor nagy esélyed van arra, hogy összeszedj valamilyen bakteriális vagy egyéb kórokozó általi fertőzést. A gyomorsavnak ugyanis szabályozó szerepe is van azáltal, hogy elöli a baktériumok egy részét, így azok nem tudnak a szájüregen keresztül bejutni az emésztőrendszer többi pontjába.

 

Miben más a WTN Rflux a hasonló termékekhez képest?

Döntően abban, hogy javítja az emésztést, és nem tesz termékfüggővé.

Ezt röviden úgy lehet elmagyarázni, hogy:
A piacon lévő reflux kezelésére szolgáló termékek (ideértve a teákat) a gyomorsav termelődésének a csökkentését célozzák. Ez a megoldás ugyan mérsékli / megszünteti a tüneteket, ám az emésztés hatékonyságát tovább rontja, ami tápanyaghiányt és ebből fakadó egyéb egészségügyi gondokat eredményezhet. Mindemellett pedig függőséket okoz, mivel a termék használatának abbahagyása után a tünetek visszatérnek.

A WTN Rflux növeli a gyomorsav termelődését és annak savasságát (csökkenti a pH-t), így az emésztés javul, csakúgy, mint a tápanyagfelszívódás, illetve az általános egészségi állapot.

Tudjuk, hogy ez némi magyarázatra szorul, ezért mindenképpen érdemes elolvasnod a következő „Miért és hogyan működik a termék?” részt.

Miért és hogyan működik a termék?

A WTN Rflux növeli a gyomorsav mennyiségét, ami a valódi megoldás a savas refluxra és gyomorégésre.

A lényeg pár mondatban:

Az étel a gyomorba kerül, ahol összekeveredik a savas gyomornedvekkel (aminek a sósav az egyik fontos komponense).

Ennek a keveréknek a kémhatása (pH-ja) ideális esetben körülbelül 3,0 kellene, hogy legyen, ami tökéletes ahhoz, hogy a gyomor elkezdje lebontani a fehérjéket és más molekulákat.

Azonban a modern életmód, a rossz minőségű alvás, a méreganyagok, az ételallergiák és az egészségtelen étkezési szokások miatt a legtöbb ember nem termel elegendő gyomorsavat, és a gyomorsav pH-ja nagyobb (azaz lúgosabb), mint kellene.

Ha a gyomorsav savassága nem megfelelő (pH-érték nagyobb, mint 3,0), a nyelőcső-záróizom (amit a köznyelvben gyomorszájnak hívunk) nem záródik teljesen, mert nincs elég sav ami összehúzná az izmot, és részlegesen nyitva marad (ez a záróizom csak akkor záródik be teljesen, ha a pH 3,0 vagy annál kisebb).

Amikor a gyomor izmai az emésztés során forgatják az ételt, ám a gyomorszáj nem záródott be (mert kevés a gyomorsav, nagyobb a pH, mint 3,0 - ami még mindig savas) a gyomorsav és az emésztődő táplálékdarabkák néha visszacsapódhatnak a nyelőcsőbe. Ez fájdalmat okoz, amit refluxnak, illetve gyomorégésnek nevezünk.

Mi lehet a valódi megoldás? A gyomorsav mennyiségét növelni kell, illetve a pH-ját csökkenti. Ezt csinálja a WTN Rflux.

A hatékonyságot megalapozó tudományos háttér

A fejlesztés során a következő lektorált szakirodalomból merítettünk.

[Ayazi 2010] – Ayazi, S., Tamhankar, A., DeMeester, S., et al.: The impact of gastric distension on the lower esophageal sphincter and its exposure to acid gastric juice, Annals of Surgery, 252, 57-62, 2010.

[Banik 2016] – Banik, G., D., De, A., Som, S., et al.: Hydrogen sulphide in exhaled breath: a potential biomarker for small intestinal bacterial overgrowth in IBS, Journal of Breath Research, 10, 2, 2016.

[Belei 2018] – Belei, O., Olariu, L., Dobrescu, A., et al.: Is it useful to administer probiotics together with proton pump inhibitors in children with gastroesophageal reflux?, Journal of Neurogastroenterology and Motility, 24, 51-57, 2018.

[Bures 2010] – Bures, J., Cyrany, J., Kohoutova, D., et al.: Small intestinal bacterial overgrowth syndrome, World J Gastroenterol., 16, 24, 2978-90, 28, 06, 2010.

[Freedberg 2017] – Freedberg, D., Kim, L., S., Yang, Y-X.: The Risks and Benefits of Long-term Use of Proton Pump Inhibitors: Expert Review and Best Practice Advice From the American Gastroenterological Association, Gastroenterology, 152, 4, 706-715, 2017.

[Hoshino 2011] – Hoshino, M., Sundaram, A., Mittal, S.: Role of the lower esophageal sphincter on acid exposure revisited with high-resolution manometry, Journal of the American College of Surgeons, 213, 6, 743-50, 2011.

[Halicka 2014] – Halicka, J., Bánovčin, P., Halickova, M., et al.: Acid infusion into the esophagus increases the number of meal-induced transient lower esophageal sphincter relaxations (TLESRs) in healthy volunteers, Neurogastroenterology & Motility, 26, 2014.

[Kamiya 2016] – Kamiya, T.: Potential risks associated with long-term PPI use, Nihon rinsho, Japanese journal of clinical medicine, 74, 8, 1387-1391, 2016.

[Kerlin 1988] – Kerlin, P., Wong, L.: Breath hydrogen testing in bacterial overgrowth of the small intestine, Gastroenterology, 95, 4, 982-988, 1988.

[Manning 2006] – Manning, J.: The effects of luminal nitric oxide on gastro-oesophageal motility, Unpublished study, 2006.

[Park 2017] – Park, S., K., Lee, T., Yang, H., J., et al.: Weight loss and waist reduction is associated with improvement in gastroesophageal disease reflux symptoms: A longitudinal study of 15 295 subjects undergoing health checkups, Neurogastroenterol Motil., 29, 5, 05, 2017.

[Riordan 1995] – Riordan, S., Mciver, C., Bolin, T., et al.: Fasting breath hydrogen concentrations in gastric and small-intestinal bacterial overgrowth, Scandinavian Journal of Gastroenterology, 30, 3, 252-257, 1995.

[Stein 1992] – Stein, H., Barlow, A., DeMeester, T., et al.: Complications of gastroesophageal reflux disease. Role of the lower esophageal sphincter, esophageal acid and acid/alkaline exposure, Annals of Surgery, 216, 1, 35-43, 1992.

[Theisen 2007] – Theisen, J., Nehra, D., Citron, D., et al.: Suppression of gastric acid secretion in patients with gastroesophageal reflux disease results in gastric bacterial overgrowth and deconjugation of bile acids, Journal of Gastrointestinal Surgery, 4, 50-54, 2007.

[Yancy 2001] – Yancy, Jr., W., S, Provenzale, D., Westman, E., C: Improvement of gastroesophageal reflux disease after initiation of a lowcarbohydrate diet: five brief case reports, Altern Ther Health Med, 7, 6, 120, 116-119, 2001.