Elkészítési javaslat:
200g keveréket kb. 220 ml vízzel összekeverünk, majd 6-8 percig állni hagyjuk, hogy a gabonák kicsit megduzzadjanak.
Ezt követően nedves kézzel kis golyókat vagy lepényeket formázunk és ezeket forró olajban aranybarnára sütjük.
Tipp: apróra vágott, vagy reszelt friss zöldség hozzáadásával tehetjük még izgalmasabbá.
A vízzel összekevert masszát, olaj nélkül, sütőben őzgerinc, vagy egyéb sütőformában is megsüthetjük.
Összetevők:
búzapehely dara 36%,
tönköly búzaliszt 18%,
hajdina liszt 18%,
burgonyapehely (burgonya, tartósítószerek: nátrium-szulfit és nátrium-hidrogén-szulfit),
vöröshagyma granulátum 6%,
szárított pritamin paprika (és őrölt pirospaprika),
tengeri só,
inaktív élesztőpehely,
szárított paszternák gyökér,
szárított zeller gyökér
feketebors,
csomósodást gátló: nátrium-hidrogén-karbonát,
chili-fűszerpaprika-örlemény,
fokhagyma olaj
Szezámmagot és mustárt felhasználó üzemben csomagolva!
Átlagos tápérték 100 g-ban:
Energia |
1304 kJ/309 kcal |
Zsír |
3 g |
- amelyből telített zsírsavak |
0,2 g |
Szénhidrát |
50,8 g |
- amelyből cukrok |
9,7 g |
Rost |
9,3 g |
Fehérje |
15 g |
Só |
3,03 g |
Nettó tömeg: 200g
Tárolás: száraz, hűvös helyen