Összetevők: Tápióka keményítő, növényi rostok (bambuszrostliszt, útifűmaghéjliszt), paleo lisztkeverék (szezámmagliszt, kókuszliszt, batáta liszt).
Felhasználási javaslat:
LÁNGOS RECEPT (minimum 30%-al csökkentett szénhidrát-tartalmú, a hagyományos lángoshoz képest)
Hozzávalói (4 db., kb. 100 grammos lángos):
- 200 g Szafi Reform gluténmentes csökkentett-szénhidráttartalmú lángos lisztkeverék;
- 6 g só;
- 20 g frissen facsart citromlé;
- 3 db M- es tojás;
- 100 g víz;
- +10 g lisztkeverék a gyúráshoz és formázáshoz,
- továbbá adható hozzá 2-3 g szárított fokhagymapor
Elkészítése:
A lisztkeverék kivételével keverjük össze a hozzávalókat kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és gyúrjuk csomómentesre.
Pihentessük 5 percig. Ezután lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát, osszuk 4 egyenlő súlyú darabra, gyúrjuk kis gombócokká, és formázzunk a kezünkkel 18 cm. átmérőjű lángosokat úgy, hogy a lángos széle vastagabb legyen, mint a belseje, majd pihentessük addig míg fel nem forrósodik a kókuszolaj (kb. 5-10 perc). Süssük ki egyenként a lángosokat, forró olajban (Mindkét oldalát kb. 3- 3 percig, de ez az idő főzőlap erőssége miatt változhat!)
Tegyük a lángosokat papírtörlőre (egy másik papírtörlővel pedig itassuk le róla a felesleges zsiradékot).