Összetevők: Tápióka keményítő, bambuszrostliszt, szezámmagliszt, útifűmaghéjliszt, kókuszliszt, batáta liszt.
Hozzávalók (350 gramm) nokedlihez:
- 70 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett gluténmentes galuska lisztkeverék
- 2 g só
- 2 db M-es tojás (104 g)
- 25 g víz
Elkészítés:
Tegyünk a tűzhelyre kb. 2l vizet csipet sóval forrni.
Keverjük el a sót, a vizet és a tojást, majd öntsük hozzá a lisztet és dolgozzuk őket csomómentesre.
Míg a víz felforr, pihentessük a masszát.
Ekkor vegyük alacsony hőfokra, hogy csak gyöngyözzön a víz és szaggassuk bele a nokedlit/galuskát.
Közben többször keverjük át.
Vegyük vissza a hőfokot és forraljuk fel újból (kb. 3-4 perc főzési idő elegendő).
Végül hideg vízben szűrjük le.
Egyszerre csak a fenti adagot szaggassuk ki a vízbe, ha többet adagot készítenénk, azt másik főzővízbe szaggassuk.