Összetevők: kölesliszt, barna rizscsíra-fehérje por (18%), bambuszrost, útifűmaghéj liszt, olasz fűszerkeverék (oregano, majoranna, rozmaring, kakukkfű, borsikafű), vöröshagyma granulátum, só, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).
Átlagos tápérték
|
100g termékben
|
100g kész pizzában (1 db kb. 170 g) *
|
Energia:
|
1451 kJ / 345 kcal
|
877 kJ / 209 kcal
|
Zsír
- amelyből telített zsírsavak
|
3,5 g
0,9 g
|
2,1 g
0,5 g
|
Szénhidrát
- amelyből cukrok
|
43,1 g
0,7 g
|
25,4 g
0,4 g
|
Rost
|
22,8 g
|
16,3 g
|
Fehérje
|
23,9 g
|
14,1 g
|
Só
|
1,51 g
|
0,9 g
|
* A megadott felhasználási útmutató szerint, mikrohullámú sütőben készített pizzalap, feltét nélkül
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Fehérjedús pizza recept
Hozzávalók (1 db pizzához- kb. 28 cm, kinyújtástól függően):
100g Szafi Life Proteines Pizza Mix;
176g langyos víz;
5 g bambuszrost a gyúráshoz és a nyújtáshoz (csak sütőben történő sütés esetén!);
1 g kókuszolaj a szélek sütés előtti lekenéséhez (csak sütőben történő sütés esetén!)
Elkészítés
Fakanállal keverjük össze a Pizza Mix alapot a vízzel. Ha összeállt a tészta, fedjük le az edényt és pihentessük 10 percig.
Mikrohullámú sütőben
Borítsuk a tésztát egy lapostányérra, majd hidegvizes kézzel gyúrjuk át, és nyújtsuk szét a tányéron úgy, hogy egy kb. 29 cm-es lapot kapjunk. Kb. 1 cm-t hajtsunk vissza a széléből (ide akár sajtot is rakhatunk). Villával szurkáljuk meg több helyen, hogy a gőz távozni tudjon belőle.
Mikrohullámú sütőben, 800W-on 6 percig sütjük, majd a tésztát a tányéron megfordítjuk, ismét megszurkáljuk, és tetszőleges feltétet rakunk rá. Ezután további 6 percig sütjük.
Figyelem: ezen elkészítési mód mellett nyers hús nem használható feltétként!
Hagyományos sütőben
Borítsunk le sütőpapírral egy tepsit, melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, és közben készítsük elő a feltétet.
Ezután borítsuk a tésztát bambuszrost-lisztes munkafelületre, gyúrjuk át és nyújtsunk belőle egy 29 cm-es lapot. Kb. 1cmt hajtsunk vissza a széléből (ide akár sajtot is rakhatunk).
A sajt kivételével rakjuk rá a feltétet, kenjük le a szélét olajjal és tegyük a sütőbe.
200 °C-ra előmelegített sütőben, alsó – felső programon 25 percig sütjük.
Ezután rakjuk rá a sajtot és süssük további 5 percig.
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Nettó tömeg: 100 g