Összetevők: tápiókakeményítő, kölesliszt (31%), hajdinaliszt, rostkeverék (útifűmaghéjliszt, bambuszrost), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Átlagos tápérték adatok 100 g termékben/ 1 db kész palcsintában (37 g): energia 1500 kJ (354 kcal)/ 252 kJ (60 kcal), zsír: 1,6 g - amelyből telített zsírsavak 0,3 g/ 1 g - amelyből telített zsírsavak 0 g, szénhidrát: 76,1 g - amelyből cukrok 0,3 g/ 11,4 g - amelyből cukor 0 g, rost 4,5 g / 0,7 g, fehérje 6,4 g/ 1 g, só 0 g/ 0,1 g
Nettó tömeg: 1000 g
Származási hely: Magyarország (Szafi Fitt Kft.)
Tárolás: száraz, hűvös helyen
Felhasználási javaslat
Palacsinta recept (VEGÁN):
Hozzávalók: (5 db. palacsintához): 100 g Szafi Free palacsinta lisztkeverék; 6 g édesítőszer (négyszeres); 1 g só; 300 g szobahőmérsékletű víz (vagy Alpro mandulaital);
Elkészítés: Melegítsünk fel egy palacsintasütőt.
Mérjük ki a vizet, adjuk hozzá a sót és az édesítőt (vagy sós palacsinta esetén csak a sót).
Majd adjunk hozzá 100 g lisztkeveréket, és kézi habverővel dolgozzuk csomómentesre.
Pihentessük a masszát 5 percig.
Sütés: Fújjuk ki olajjal a palacsintasütőt, majd melegítsük közepes hőfokra.
Terítsünk el egy adag a tésztát serpenyőben, majd az első oldalát kb. 2 - 2,5 percig, a másik oldalát kb. 0.5 - 1 percig süssük. ( akkor tudjuk fordítani, mikor a tészta széle penderedik )
Vigyázzunk, hogy ne legyen túlságosan forró a palacsintasütő, mert úgy apró lyukak keletkezhetnek a palacsintatésztán!