Szafi Free Gluténmentes vegán kenyér lisztkev. 1kg csökkentett rosttartalmú

Szafi Free Gluténmentes vegán kenyér lisztkev. 1kg csökkentett rosttartalmú

Szafi Free Gluténmentes vegán kenyér lisztkev. 1kg csökkentett rosttartalmú

3 849 Ft
Egységár: 3 849 Ft/kg
db
Kedvencekhez

Összetett ételérzékenység esetén ajánljuk, mivel sem a lisztkeverék, sem a kész kenyér nem tartalmaz: glutént, tejet, tojást, szóját, olajos magvakat, hüvelyeseket, kukoricát, rizst, burgonyát.

 

Továbbá azon ételérzékenyeknek is ajánljuk, akiknek valamilyen oknál fogva a rostfogyasztást is korlátozniuk kell, így a hasonló összetételű rostban gazdag kenyereket nem tudják fogyasztani.
A napi kenyéradag meghatározásához mindenképp figyelembe kell venni egyénileg az orvos által előírt, vagy az egyéni intoleranciaszinthez igazított napi fogyasztható rost mennyiséget, és a kész kenyér rosttartalmát!

Válogass biztonságosan
Rugalmas, 14 napos pénzvisszafizetési garancia!
Minőségét megőrzi
2025.09.16
A vásárlás után jóváírt összeg: 77 Ft
Adatok
Márka
Szafi Free
Kiszerelés
1kg
Energia kcal/kJ
1502 kJ / 354 kcal
Zsír
1,7g
- ebből telített zsírsavak
0,4g
Szénhidrát
74,7g
Fehérje
7,5g
- ebből cukrok
1,4g
Rost
5,2g
Beltartalmi érték (kötelező adatok)
100 grammra vetítve
0,02g
Részletek

Összetevők: Gluténmentes lisztkeverék (hajdinaliszt, kölesliszt, édesburgonyaliszt), tápióka keményítő, útifűmaghéjliszt.

Felhasználási javaslat:

Hozzávalók (495 grammos kenyérhez):

  • 300 g Szafi Free Csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék
  • 3 g porélesztő
  • 1 g szódabikarbóna
  • 4 g só
  • 275 g langyos víz
  • 20 g frissen facsart citromlé
  • 1 g olajjal fújjuk vagy kenjük le a tetejét (elhagyható!)

Elkészítés:

A langyos vízben oldjuk fel a sót, az élesztőt, és a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és a robotgép spirál szárával keverjük jól össze.

Egy spatula segítségével öntsük a masszát kb. 12*21 cm-es kenyérformába (vagy szilikonos, vagy olajjal kifújt fémformába)

Vizes spatulával simítsuk el a tetejét.

Meleg helyen (vagy 50 fokos sütőben) kelesszük 40-50 percig.

Közben melegítsük elő a sütőt (de akkor már ne legyen a kenyér a sütőben, ha esetleg ott kelesztenénk!).

Végül 210 fokra előmelegített forró sütőben (alsó - felső program) 55 perc alatt süssük készre.

A sütőből kivéve kemény a kérge, de később jól szeletelhető.

 

FONTOS MEGJEGYZÉSEK:

- Kizárólag frissen facsart citromlevet használjunk, a bolti 100%-os citromlevek nem alkalmasak ehhez a kenyérhez, mert a friss citrom savassága szükséges!

- A kenyér miután kihűlt, szeletelve lefagyasztható. Szoba hőmérsékleten hamar kienged, és újra fogyasztható lesz.

- Szobahőmérsékleten, zacskóban tárolva napokig finom puha marad.