A hántolás után gondosan átválogatott napraforgómagbelekből vegyszermentesen, hagyományos módon, hidegen kisajtoljuk az olajat, ami lehetővé teszi, hogy lisztté őrölhessük.
Ennek a műveletnek köszönhetően egy kiváló és ízletes konyhai alapanyagot kínálhatunk, amely közel dupla annyi vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet, fehérjét és rostot tartalmaz, mint maga a napraforgómagbél.
Kalória, zsír- és szénhidrát tartalma rendkívül alacsony.
Nem tartalmaz Ω6-zsírsavat, búzát, gabonaféléket és semmilyen adalékanyagot.
Sok folyadékot és zsiradékot képes felvenni, így alkalmas ételek sűrítésére.
A liszt egy részének helyettesítése napraforgómagbél-liszttel növeli a pékárú tápanyagtartalmát, míg kalória és szénhidráttartalmát csökkenti.
Átlagos tápérték 100g termékben:
- Energia: 347kcal/1445kJ
- Zsír: 12,7g
-ebből telített zsírsav: 1,5g
-ebből cukor: 0,4g
- Fehérje: 44g
- Élelmi rost: 24,5g
- Só: 0,03g