Jellegzetes mák íze van, bár kevésbé intenzív, mint a hagyományos darált máké. Emellett a darált mákhoz képest lényegesen több folyadékot és zsiradékot képes felvenni. Magas fehérjetartalma a vegetáriánusok számára is kitűnő fehérjeforrást jelenthet.
Felhasználható: Remek sütemény alapanyag. Csodálatos mákos-meggyes muffin készíthető belőle. Citrom és édesítőszer (xilit, eritrit vagy stevia) hozzáadásával finom és egészséges tölteléket varázsolhatunk a süteményeinkbe. Ha csak máklisztet használunk, akkor adjunk a tésztához eggyel több tojást a receptben leírtakhoz képest, hogy elkerüljük a morzsálódást.
Összetétel: 100% hidegen sajtolt mák őrleménye
Származási hely: EU
A kiváló minőségű, homoktól és szennyeződésektől mentes mákszemeket hideg sajtolás után lisztté őrlik, így más lisztekhez hasonlóan fölhasználható.
Az átlagos darált máktól a következőkben tér el:
- omega-6 és zsírtartalma csupán a töredéke
- liszt finomságú
- közel duplája a vitamin-, ásványianyag-, fehérje- és rosttartalma