E termék elsősorban a paleolit táplálkozás megkönnyítésére jött létre, de más allergéneket kerülő és alacsony szénhidráttartalmú diétába is remekül beilleszthető.
A lenmagokat hideg sajtolás után lisztté őrlik, így más lisztekhez hasonlóan fölhasználható. Mivel az alacsony füstölgési ponttal (105 °C) rendelkező lenmagolaj nagy része már nincs jelen az így készült lisztben, ezért sütésre is biztonsággal használható a normális lenmagörleménnyel szemben és beltartalmi értéke is közel a duplája!
A lenmag jótékony hatásai:
- Erősíti az immunrendszert: A lenmag hasznos lehet az autoimmun és a gyulladásos megbetegedések, mint például a rheumatoid arthritis, pikkelysömör és lupus kezelésében.
- A testsúly karbantartása: Beiktatása a napi étrendbe segíthet a testsúly megtartásában, ugyanis a gyomorban ötszörös méretűre dagad. Nemcsak a fogyásban lehet segítség, de a vércukorszintet is stabilizálja.
- A hormonszint egyensúlyban tartása: Normalizálja a menstruációs ciklust, segít a menopauza kezelésében, csökkenti a csontritkulás, a rákos megbetegedések és a szívbetegségek kialakulását.
- Véd a csontvesztés ellen: A naponta fogyasztott lenmag védi és erősíti a csontokat, csökkenti a csontritkulás kialakulásának veszélyét.
- Rákellenes hatás: Kiterjedt vizsgálatok azt mutatják, hogy a lenmag fontos szerepet játszhat a mellrák és vastagbélrák kezelésében és megelőzésében.
- Csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedéseket: Csökkenti a vérnyomást, gátolja az érelmeszesedést, javítja a véredények rugalmasságát.