Az amaránt a disznóparéj félék közé tartozó növény. Természeténél fogva gluténmentes, ám viszonylag magas szénhidráttartalma miatt csak kompromisszumos termékként használható fel a Paleolit étrendben.
Az amaránt magnézium tartalma jóval magasabb más gabonafélénél, ezáltal jótékony hatással van a szívizom működésére és az elme frissességének megőrzésére.
Mivel gluténmentes, liszt érzékenyek is nyugodt szívvel használhatják.
Az amarántliszt előnyös tulajdonságai:
- aminosavösszetétele kedvezően hat a szervezet lipidszintjeire, így segít megelőzni az érelmeszesedést
- kitünő forrása a vasnak, cinknek, magnéziumnak és kalciumnak
- ételallergiában szenvedők is fogyaszthatják
Felhasználási javaslat: Igen változatosan felhasználható. Kiválóan alkalmas húsok panírozásához, levesek és főzelékek sűrítésére, különböző sütemények, kenyerek készítésére.
Kiszerelés: 500g