NATUR TANYA® FLÓRABIOTIKUM
A Natur Tanya® FLÓRABIOTIKUM nemzetközi törzsgyűjteménybe letétbe helyezett, antibiotikum-kezelés alatt is használható gyomorsav-stabil élőflóra, fermentált guárbab rosttal, gyomorsav-ellenálló kapszulában, már 3 éves kortól. Különösen ajánlott antibiotikum-kezelés alatt vagy után, és kiváló társ (tengerentúli) utazásokhoz.
NEMZETKÖZI TÖRZSGYŰJTEMÉNYBE LETÉTBE HELYEZETT SACCHAROMYCES CEREVISIAE VAR. BOULARDII (CNCM I-1079)
SZABADALOMMAL VÉDETT ENZIMATIKUS ÚTON FERMENTÁLT GUÁRBAB ROST
5 MILLIÁRD GYOMORSAVÁLLÓ ÉLŐFLÓRA
NÖVÉNYI, GYOMORSAV ELLENÁLLÓ KAPSZULAHÉJ (DR. CAPS®)
FÜGGETLEN, AKKREDITÁLT LABORBAN IS ELLENŐRZÖTT TERMÉK
VEGÁN (NEM TARTALMAZ ÁLLATI EREDETŰ ÖSSZETEVŐT)
GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES FORMULA
NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES SZÍNEZÉKET, TARTÓSÍTÓSZERT ÉS AROMÁT
UTAZÁSHOZ, ANTIBIOTIKUM-KEZELÉS ALATT ÉS UTÁN, HASMENÉS ESETÉN
ANTIBIOTIKUM-KEZELÉSSEL EGYIDEJŰLEG IS ALKALMAZHATÓ
HŰTÉST NEM IGÉNYEL
MÁR 3 ÉVES KORTÓL
A FLÓRABIOTIKUM ÖSSZETEVŐI
SACCHAROMYCES CEREVISIAE VAR. BOULARDII
A Saccharomyces cerevisiae var. boulardii az egyetlen nem baktérium eredetű ÉLŐLÓRÁNAK elismert gomba.
Az általunk használt, nemzetközi törzsgyűjteménybe letétbe helyezett Saccharomyces cerevisiae var. boulardii (CNCM I-1079) kutatásokban szerepelt élőflóra (mindössze néhány S. boulardii termék mögött állnak saját kutatások), hőtoleráns, ellenáll az alacsony pH-értékeknek, a gyomor savas közegének, valamint az epesavakkal szemben is.
Növekedéséhez/fejlődéséhez optimális hőmérséklet 37 Celsius-fok, ezzel szemben az S. cerevisiae egyéb törzsei az alacsonyabb hőmérsékletet (30-33 Celsius-fok) preferálják, túlélési arányuk pedig nem túl jó a savas pH tartományokban.
(forrás: McFarland LV. Systematic review and meta-analysis of Saccharomyces boulardii in adult patients. World J Gastroenterol. 2010 May 14;16(18):2202-22.).
Bár általánosságban elmondható, hogy az élesztőgombák a mikrobiotát alkotó organizmusok csak egy kisebb részét teszi ki, viszont sejtméretük 10-szer nagyobb, mint a közönséges baktériumoké, ezáltal a S. boulardii nagyobb felületen tud működni a bél érintett területein. (forrás: Czerucka D, Piche T, Rampal P. Review article: yeast as probiotics -- Saccharomyces boulardii. Aliment Pharmacol Ther. 2007 Sep 15;26(6):767-78.). A S. boulardii, az úgynevezett tranziens törzsek közé tartozik, nem kolonizálódik, ezáltal nem változtatja meg kedvezőtlenül a humán mikroflórát (nem is része annak), így más Lactobacillussal és Bifidobacteriummal együtt is alkalmazható.
A Saccharomyces cerevisiae var. boulardii egy teljesen egyedülálló élő kultúra. Nevét Henri Boulardról kapta, aki 1923-ban Délkelet-Ázsiában izolálta először, a licsi gyümölcs héjából. Később a Saccharomyces cerevisiae faj tagjaként lett elismerve. A Saccharomyces boulardii -t több, mint 50 éve használják világszerte.
A S. boulardii, az úgynevezett tranziens törzsek közé tartozik, nem kolonizálódik, ezáltal nem változtatja meg kedvezőtlenül a humán mikroflórát (nem is része annak), így más Lactobacillussal és Bifidobacteriummal együtt is alkalmazható.
Forrás 1 Forrás 2 Forrás 3 Forrás 4 Forrás 5
A szabadalommal védett fermentált guárbab kivonat, mely gyomor- és bélbarát rosttermékünk kizárólagos összetevője, olyan rost, amit a fermentáció során enzimek bontanak le, és olyan anyagokat hoznak létre, mint a glükuronsav és a galakturonsav.
Ellenáll a hőnek, a gyomorsavnak, az epesavaknak és az emésztőenzimeknek is. Továbbá nem okoz gyomor-bélrendszeri panaszokat, nem puffaszt.
ANTIBIOTIKUM-KEZELÉSSEL EGYIDEJŰLEG IS ALKALMAZHATÓ
A Natur Tanya® FLÓRABIOTIKUM törzse (S. boulardii), természeténél fogva rezisztens az antibakteriális antibiotikumokkal szemben. Alkalmazása nem jár antibiotikum rezisztens gén átadásával, és ez nem is lehetséges élesztőgomba és baktérium között, ezáltal biztonságosan alkalmazható. A megfelelő étrendi időzítés miatt gyakran elfelejtődik a napi adag bevétele, viszont termékünk alkalmazásakor nem kell órákat várni az antibiotikumok használata után (mindemellett étkezés előtt, alatt és után is használható). Más baktériummal ellentétben a S. boulardii nincsen kitéve az antibiotikumok káros hatásainak (amely az élőflóra életképességét kedvezőtlenül befolyásolná).
DRcaps® & logo are trademarks of Lonza or its affiliates.
A FLÓRABIOTIKUM FORMULÁZÁSÁNÁL NÖVÉNYI KAPSZULATOKOT ALKALMAZTUNK
Az összetevőket késleltetett hatóanyagleadású, gyomorsav-ellenálló növényi kapszulába (DRcaps®) zártuk, így garantálva a biztonságos eljutást a bélflóráig, eltérő pH értékek mellett. Az innovatív DRcaps® kapszulák kibocsátása elnyújtott idejű, védenek a korai lebomlástól, bizonyítottan célzott hatóanyag kibocsátást tesznek lehetővé és feleslegessé teszik nem kívánt vegyszerek, oldószerek alkalmazását.
Az 1897-ben alapított, svájci Lonza világhírű, késleltetett hatóanyagleadású, gyomornedvellenálló kapszulája (Drcaps®).
Az élőflórák formulázásánál arra is ügyelni kell, hogy védjük őket a nedvesség ellen, hiszen idő előtt aktiválódhatnak. Ez azért is fontos mert a Drcaps® növényi kapszulahéj, a zselatin kapszulahéjjal összehasonlítva, megközelítve 3x kevesebb vizet/nedvességet tartalmaz, ezáltal garantálva a hatóanyagtartalom megőrzését a minőségmegőrzési idő végéig, és természetétől fogva fokozzák a nedvességre érzékeny probiotikumok stabilitását.
A DRcaps® kapszulák lebomlását humán tesztalanyoknál bizonyították. A DRcaps® kapszulák szignifikánsan csökkentették az összetevők lebomlását a sztenderd, azonnali kibocsátású kapszulákkal összehasonlítva.
KÉPSOROKKAL ÖSSZEFOGLALVA A HATÓANYAGOK FELSZABADULÁSA
- A külső, környezeti tényezőkkel szembeni védelemről a bliszter csomagolás gondoskodik. A PET és HPDE palackokkal szemben, a bliszter csomagolás hatékonyabb védelmet jelent, hiszen ellenáll a fénnyel és nedvességgel szemben mellyel megvédi a hatóanyagok minőségét.
- A formulánkban használt törzs, nem tartalmazza a hisztamin termeléséhez tulajdonított géneket.
MIÉRT A SACCHAROMYCES CEREVISIAE VAR. BOULARDII CNCM I-1079 TÖRZZSEL FORMULÁZTUK A NATUR TANYA FLÓRABIOTIKUMOT?
1. MEGBÍZHATÓ GYÁRTÁS ÉS SZAKÉRTELEM
Az általunk használt Saccharomyces cerevisiae var. boulardii CNCM I-1079 előállítója a Lallemand Health Solutions, már 1923 óta a S. boulardii gyártás szakértője, és amely élőflórát már több mint 100 klinikai vizsgálatban elemeztek.
A fermentációs folyamattól a késztermék stabilitásának ellenőrzéséig a Lallemand Health Solutions teljes körű ellenőrzéssel és know-how-val rendelkezik ahhoz, hogy az S. boulardii alapú megoldások széles skáláját kínálja, amelyek megfelelnek a legmagasabb minőségi előírásoknak. Fontos megjegyezni, hogy a Natur Tanya® Flórabiotikum az Európai Unióban került legyártásra.
2. MEGFELELŐ AZONOSÍTHATÓSÁG
Ahhoz, hogy valamely élőflórát, így például a Saccharomyces cerevisiae var. boulardii élesztőgombát jótékony baktériumnak lehessen nevezni több kritériumnak is meg kell felelni.
Folyamatábra annak meghatározására, hogy egy probiotikumjelölt megfelel-e a definíciós kritériumoknak (forrás: Binda, S., Hill, C., Johansen, E., Obis, D., Pot, B., Sanders, M. E., Tremblay, A., & Ouwehand, A. C. (2020). Criteria to Qualify Microorganisms as "Probiotic" in Foods and Dietary Supplements. Frontiers in microbiology, 11, 1662.)
- Az egyik legfontosabb kritérium az, hogy a probiotikum hatásai mindig törzs-specifikusak, így többek között meg kell felelnie, hogy legalább 1 humán-klinikai tanulmány rendelkezésre áll az adott törzzsel kapcsolatban.
Egy élőflóra élettani tulajdonságai a DNS „ujjlenyomatához” köthetőek, amit a nemzetségnév (Saccharomyces), fajnév (pl. cerevisiae) és a törzs megnevezés (var boulardii) után egy azonosító szám jelöl (CNCM-I 1079).
Nemzetség | Faj | Törzs | Nemzetközi törzsgyűjtemény letétbehelyezési azonosító száma |
Saccharomyces | cerevisiae | var boulardii | CNCM I-1079 |
A Natur Tanya® Flórabiotikum NEMZETKÖZI TÖRZSGYŰJTEMÉNYBE LETÉTBE HELYEZETT SACCHAROMYCES CEREVISIAE VAR. BOULARDII PROBIOTIKUM, CNCM I-1079 azonosító számmal. Az azonosított élőflóra teljes genomját feltérképezték és feljegyezték.
Adagolási javaslat: Napi 1 kapszula, a nap bármely szakában, bő vízzel lenyelve. Hosszú távon keresztül is biztonságosan fogyasztható, hozzászokás nélkül. Nyelési nehézség esetén, a kapszula tartalma belekeverhető hideg ételbe. Antibiotikum-kezeléssel egyidejűleg is bevehető.
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.
Adagok száma a termékben: 30
Összetevők: Saccharomyces cerevisiae var. boulardii (CNCM I-1079), enzimatikusan fermentált guárbab [Cyamopsis tetragonoloba (L.) Taub] kivonat 4:1, DRcaps® gyomorsav-ellenálló kapszulahéj [hidroxipropil-metil-cellulóz, zselésítőanyag (gellángumi)], maltodextrin, csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói). DRcaps® & logo are trademarks of Lonza or its affiliates.
Hatóanyagok a napi adagban | 1 kapszulában |
Saccharomyces cerevisiae var. boulardii (CNCM I-1079) | 5x109 (5 milliárd) CFU* |
Fermentált guárbab kivonat | 100 mg |
Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g
*CFU: colony forming unit, telepképző egység (a minőségmegőrzési idő végéig, megfelelő tárolási körülmények mellett).
Élőflóra mennyisége a gyártás pillanatában, a garantált hatóanyagtartalom biztosításához: 6x109 CFU (6 milliárd).
CNCM: (Collection Nationale de Cultures de Microorganismes), Institut Pasteur
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, legfeljebb 25 °C-on, 60%-os relatív páratartalom alatt, sugárzó hőtől, fénytől és nedvességtől, valamint gyermekek elől elzárva tartandó! Nem igényel hűtést, de a hűtőben történő tárolás jelentősen megnöveli az élesztőgomba sejtek életképességét.
Nettó tömeg: 16,5 g (30 db)
OGYÉI ny.sz: 30385/2022