Miért jó?
A tökmag legfontosabb tulajdonságai: gazdag tápanyagban, telítetlen zsírsavakat tartalmaz, koleszterinmentes, (kétszeresen és többszörösen telítetlen) lassítja az érelmeszesedést, vitaminokban gazdag, vizelethajtó és gyulladáscsökkentő hatású.
A tökmagban lévő zsírban oldódó vitaminok közül elsősorban az E vitamint említhetjük, de az Alpha-, Béta-tocophero-l és szeléntartalma is fontos, mert ezek több betegség megelőzésében segédkeznek.
Átlagos tápérték (100g termékben):
- Energia: 575kcal / 2382kJ
- Fehérje: 35,37g
- Zsír: 43,19g
- Telített zsírsavak: 7,99g
- Szénhidrát: 3,63g
- Cukor: 2,37g
- Keményítő: 1,26g
- Élelmi rost: 15,06g
- Nátrium: 0,02g
Kiszerelés: 500g