Glutenix

Glutenix termékeink Polgár Annamária, dietetikusunk ajánlásával

A fehérjecsökkentett lisztek, lisztkeverékek jelenthetik a vesebetegek táplálkozásának egyik pillérét.

A túl sok fehérje megnehezítheti a vesék munkáját, ezért a krónikus vesebetegségben szenvedőknek ajánlott a fehérjebevitel korlátozása, ami segíti a tünetek enyhítését és lassítja a betegség előrehaladását.

Az ajánlott fehérjebevitel a betegség stádiumától függ. Ez az első és második szakaszban általában 0,8g testsúlykilogrammonként. Később ezt tovább csökken 0,6g/ttkg-ra. Fontos, hogy a naponta elfogyasztott fehérjéknek a felét jó minőségű állati eredetű fehérjéből fedezzük.

A legtöbb fehérje az állati eredetű élelmiszerekben található, mint a hal, baromfi, tojás, hús és tejtermékek, azonban növényi eredetű termékek is tartalmaznak fehérjét, pl. szója, olajos magvak, száraz bab, lencse, száraztészták. A gabonafélék képezik az étrendünk alapját, tehát ha ezek fehérje tartalmát minimalizálni tudjuk, sokkal több állati eredetű (komplett) fehérje fog beleférni az étrendbe. A legnehezebb a diéta betartásakor talán a kenyérről való lemondás, ezért a gabonaipari termékekből a fehérjeszegény változatokat ajánlott fogyasztani (3 g alatti fehérjetartalom 100 g termékben). 

Tovább
Nincs ilyen termék.
Keresés típusa
Miben keressen
Ft
Ft