Elkészítési javaslat: 1 M-es tojást, 50 ml (vagy 5 evőkanál) növényi tejjel és 20 ml (2 ek) folyékony zsiradékkal keverj el egy kb 3 decis bögrében. Add hozzá a bögrés süti lisztet és alaposan keverd egyenletesre egy villával. 5 perc pihentetés után magas fokozaton süsd készre 3-3,5 perc alatt mikróban. A sütemény sütés alatt megemelkedik, utána picit visszaesik. Könnyedén kifordítható a bögréből vagy kikanalazható belőle. Bármilyen aszalvánnyal, maggal, gyümölccsel dúsítható. Ha a gyümölcs lágyabb és levet ereszt, akkor kevesebb folyadék kell a sütibe.
TIPP: az élmény fokozható vanília hozzáadásával, csokidarabokkal, fehércsokival.
Összetevők: édesítőszer: eritrit (túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet), törökmogyoróliszt, tápióka keményítő, kókuszliszt, 20-22%-os holland kakaó por, savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. Száraz, hűvös helyen tartandó. Származási hely: EU
Átlagos tápérték 55g lisztkeverékben: Energia kj: 630,3; Energia kcal: 150,6; Zsír: 3,5 g amelyből telített zsírsavak: 1,9g; Szénhidrát: 69,8g ebből poliolok: 51,9g amelyből cukrok: 3,2g; Fehérje:8,9g; Só: 0g; Rost: 9,4g