Többé nem lesz ragadós, tapadós a nyers tészta, ha ezt a segédlisztet szórod alá és a főzeléked sem fog visszahígulni többé.
*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 30%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.
Az Éléskamra Szórásra, sűrítésre használható szénhidrát csökkentett lisztkeverék megoldást nyújt arra, hogy alálisztezéssel, liszt szórással a nyers tészta könnyedén újra gyúrható maradjon, a nélkül, hogy kiszárítaná a tésztát vagy megváltoztatná annak szerkezetét.
Általános probléma, hogy a sokak által favorizált bambuszrost lisztet a nagy többség nem tudja átgyúrásra megfelelő arányban használni, így kiszáradnak a tészták, ezzel kopogós, kemény, sűrű lesz a végeredmény. Valamint a szószos, szaftos ételek sűrítése is folyton fejtörést okoz. Ezt a két gondot oldja meg ez a liszt egyben. Ajánljuk otthon tartani az Éléskamra és más lisztkeverékek vagy otthon kevert tészták átgyúrásához, hogy a megsült végeredménnyel biztosan elégedett legyél. Illetve tökéletesen alkalmas levesek, főzelékek, pudingok, szószok sűrítésére visszahígulás nélkül rántásként vagy habarásként alkalmazva.
SÓMENTES ÉS ÉDESÍTÉSMENTES TERMÉK.
Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított naturális termék.
Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.
Nem tartalmaz továbbá kókuszlisztet, konjac lisztet, élesztőt sem.
Összetevők: tápióka keményítő, szezámliszt, bambuszrost liszt, kókuszliszt, sárga lenmagliszt.
Allergén anyag lásd. vastagon szedve.
Felhasználási javaslat: nyers tészták átgyúrásához kb. 5-10 g lisztkeverék elegendő. Szószok, szaftok, főzelékek sűrítése esetén 500 ml folyadékhoz kb. 15-20 g lisztkeverék szükséges vízben elkeverve vagy rántásnak felhasználva. Levesekhez 1 liter leveshez kb. 15-20 g lisztkeveréket kell hagyományos rántás módján elkészíteni.
Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.
Garantáltan gluténmentes műhelyben csomagolva.
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
Száraz, hűvös helyen tartandó.