Zsírban tocsogó lángos helyett készíts diétás finomságot! Kedvenc feltéteddel a piaci lángosok élményét kapod vissza. Egy jó gyroszhoz csak dobd a sütőbe és készen is vannak a zsebes piták.
*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 30%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.
Amit régen sem szerettünk a lángosban az a zsírban tocsogó állaga volt. Utána órákig émelyegtünk, csak azt hittünk, ez "normális".
Az Éléskamra lángosát úgy raktuk össze, hogy ilyen még csak elő se fordulhasson. A kellően felhevült kókuszzsírból szinte semmit nem szívott fel a 10 db lángos. 150 ml zsiradékon kezdtük sütni és 130 ml lett a vége. A hagyományos lángos ezt mind felitta volna.
A mellett a lángosok pont olyan állagúak, mint a hagyományos: kívül finom roppanós, belül kelt tészta jellegű puha. Évek óta álmodtunk már egy jó lángosról.
Mit készíthetünk belőle?
A lisztkeverék minden szárazanyagot tartalmaz, csak tojás és víz hozzáadása szükséges 10 db 12 cm-es lángos elkészítéséhez. A hagyományos módon, olajozott kézzel formára húzható. Oldalanként 2-2 perc alatt forró kókuszzsírban készre süthető a semleges ízű, keltes jellegű lángos, csupán 30 perc alatt.
Zsebes pitához a kész korongokat tepsiben süsd ki a sutűben.
Kinek ajánljuk?
Diétázók is fogyaszthatják, ha büntetlen lángosra vagy zsebes pitára vágynak, kiegyensúlyozott rosttartalma az emésztésre is jótékony hatással lehet, lassítja a szénhidrátok felszívódását, így élettanilag is kedvező hatása lehet szervezetünkre.
Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de egészséges napi táplálkozást.
Pontosan mit tartalmaz a lisztkeverék?
Összetevők: tápióka keményítő, élelmi rostok (bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt), arany lenmagliszt, szezámmag liszt, Paleolit Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő)
Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.
Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.
Nem tartalmaz továbbá kókuszlisztet, konjac lisztet, élesztőt sem.
Csomagolás szerinti ALAPRECEPT
Hozzávalók:
- 200 g Éléskamra Lángos és zsebes pita szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
- 3 M tojás (165 g)
- 150 ml víz
- 7 g só
Elkészítési javaslat: 3 M-es tojást (kb. 165 g) keverj el 150 ml hideg vízzel, add hozzá a 200 g lángos lisztet és 7 g sót, ezután alaposan keverd el. Pihentesd a tésztát 30 percet hűvös helyen, ezt követően pici paleos liszttel gyúrd át, majd oszd 10 egyenlő kis gombócra és zsírozott kézzel lapítsd ki kicsit, így húzd lángos formára mindet (kb. 12 cm-esre). Vagy készítheted olajozott lapon, kézzel vagy sodrófával elnyújtva is. Széleit igazítsd kicsit vastagabbra.
A közepesen felhevített, kb. 2 cm magas kókuszzsírba téve oldalanként 2-3 perc alatt süsd szép pirosra. Langyosan a kívánt feltéttel fogyasztható.
TOJÁSMENTES ALAPRECEPT:
Tojásmentes lángos (paleo)
Hozzávalók:
1 csomag Éléskamra Lángos és zsebes pita lisztkeverék
260 ml hideg víz
kókuszolaj a sütéshez
ízlés szerint feltétk
A lisztkeveréket a hideg vízzel keverd össze, majd 30 percet hűvös helyen pihentesd. Tetszés szerinti gluténmentes liszttel gyúrd át, oszd 10 egyenlő részre.
Zsírozott kézzel lapítsd ki kicsit, így húzd lángos formára mindet (kb. 12 cm-esre). Vagy készítheted olajozott lapon, kézzel vagy sodrófával elnyújtva is. Széleit igazítsd kicsit vastagabbra.
A közepesen felhevített, kb. 2 cm magas kókuszzsírba téve oldalanként 2-3 perc alatt süsd szép pirosra. Langyosan a kívánt feltéttel fogyasztható. Letakarva hűtőben tárolva napokig eltartható és fogyasztás előtt elegendő csak újramelegíteni.
A zsebes pita receptért katt IDE
TOVÁBBI KREATÍV RECEPTEKET EZEN A LINKEN TALÁLSZ! GYŰJTS INSPIRÁCIÓT A FELHASZNÁLÁSHOZ! PALEO LÁNGOS LISZT RECEPTEK
Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.
Garantáltan gluténmentes műhelyben csomagolva.
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
Száraz, hűvös helyen tartandó.