Lágy, puha bélzete és ropogós héja arra csábít, hogy egyél meg még egy szeletet. Harmonikus, natúr íze feledteti Veled a búzalisztes kenyeret.
*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 40%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.
A lisztkeverék kb. 400 grammos kenyér elkészítéséhez elegendő. Egymáshoz leginkább illeszkedő paleo lisztfajtákból, melyek állagra és ízre kiegészítik egymást, ez által egy semlegesebb ízvilágú, belül puha, kívül ropogósra süthető kenyeret készíthetünk belőle. Otthon fellelhető alapanyagok hozzáadása szükséges csupán.
Kinek ajánljuk?
Jó választás kezdőknek, és azoknak, akik egy családtagot szeretnénk reform táplálkozásra átszoktatni.
Diétázók, cukorbetegek és inzulin rezisztensek is fogyaszthatják, ha kenyérfogyasztásra vágynak, magas rosttartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással lehet. Ez lassítja a szénhidrátok felszívódását, így élettanilag is kedvező hatása lehet szervezetünkre.
Mit készíthetünk belőle?
Készíthető belőle hidegszendvics, melegszendvics, toast szendvics, fogyasztható készételek, saláták mellé egyaránt. Szeletelve vagy egészben is fagyasztható.
Hűtőben 4-5 napig eltartható.
Pontosan mit tartalmaz a lisztkeverék?
Összetevők: tápióka keményítő, szezámliszt, sárga lenmagliszt, bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt, lenmag, Éléskamra Foszfátmentes sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő), himalaya só.
Allergén anyag lásd. vastagon szedve.
A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű Paleolit Éléskamra Foszfátmentes sütőport használjuk.
Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.
Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.
Nem tartalmaz továbbá kókuszlisztet, konjac lisztet, élesztőt.
Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, cukorbetegeknek, inzulin rezisztenseknek, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást.
ALAPRECEPT
Hozzávalók:
- egy zacskó Éléskamra Foszlós fehér kenyér szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
- 3 db M-es tojás
- 140 ml hideg víz
- 10 ml friss citromlé
- 1 ek olvadt zsiradék
Elkészítési javaslat: 3 db M-es tojáshoz keverj 140 ml hideg vizet, 10 ml friss citromlevet és 1 ek. olvadt zsiradékot. Add hozzá a Foszlós fehér kenyér lisztet és keverd egyenletesre egy kanállal vagy robotgéppel (utóbbival levegősebb lesz), pihentesd 20 percig. Tedd szilikonos (sütőpapíros) kenyérformába, vagy süsd kenyér alakra formázva, 3 helyen bevágva, tepsin. 200 fokra előmelegített alsó-felső sütésen 20 percig, majd további 50 percig 180 fokon. Teljesen kihűlve szeld fel. A sütéshez ne alkalmazz légkeverést.
A sütőforma ajánlott mérete: kb. 22*8 cm (hossza és alsó keresztmérete), ebben szép magasra sül.
További kreatív recepteket az alábbi linken találsz. Gyűjts inspirációt a felhasználásához! Foszlós fehér kenyér receptek
Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.
Garantáltan gluténmentes műhelyben csomagolva.
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
Száraz, hűvös helyen tartandó.