Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt, quinoaliszt), borsófehérje, rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), sárgabatáta-liszt
A lisztkeverék élesztő, vagy sütőpor hozzáadása nélkül nem működik. Ha nem szeretnél sem élesztővel, sem sütőporral dolgozni, vagy ezek nem illeszthetők be a diétádba, válaszd a többi Bake-Free lisztkeveréket, melyek önkelesztőek (élesztő és sütőpor mentesek). Kivételt képez ez alól a Bake-Free szénhidrátcsökkentett aranykenyér lisztkeverék és a kelt tészta lisztkeverék mert ezek az elkészítéséhez is szükséges élesztő, vagy sütőpor hozzáadása.
Elkészítési javaslat:
ÉLESZTŐVEL KÉSZÜLT FORMAKENYÉR RECEPT:
HOZZÁVALÓK:
-250 g Bake-Free puha sportkenyér lisztkeverék csökkentett szénhidráttartalommal
-1 g kókuszvirág cukor
-5 g Himalája só
-360 g langyos víz (maximum 40 fokos)
-fél csomag porélesztő (3,5 g)
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze robotgéppel. Meleg helyen lefedve kelesszük 60 percig. Kanalazzuk egy szilikonos kenyérformába (8x22 cm) és egyengessük el benne a tésztát. Vágjuk be a felületét 3-4 helyen, spicceljük le picit vízzel és előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 70 perc alatt alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük ízlés szerint.
SÜTŐPORRAL KÉSZÜLT FORMAKENYÉR RECEPT:
HOZZÁVALÓK:
-250 g Bake-Free puha sportkenyér lisztkeverék csökkentett szénhidráttartalommal
-5 g Himalája só
-360 g langyos víz (minimum 40 fokos)
-fél csomag sütőpor (6 g)
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze robotgéppel. Kanalazzuk egy szilikonos kenyérformába (8x22 cm) és egyengessük el benne a tésztát. Pihentessük 10 percig, majd spicceljük le picit vízzel és előmelegített, 190 fokos sütőben süssük készre 70 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük ízlés szerint.
További receptekért látogass el ide.
|
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverék ben:
|
Átlagos tápérték 100 g az elkészítési javaslat alapján elkészített kész, élesztővel készült formakenyérben:
|
Átlagos tápérték 100 g az elkészítési javaslat alapján elkészített kész, sütőporral készült formakenyérben:
|
Energia:
|
1386 kJ / 330 kcal
|
681 kJ / 162 kcal
|
725 kJ / 173 kcal
|
Zsír:
|
2,8 g
|
1,4 g
|
1,5 g
|
-amelyből telített zsírsavak:
|
0,6 g
|
0,3 g
|
0,3 g
|
Szénhidrát:
|
47 g
|
23 g
|
25 g
|
-amelyből cukrok:
|
2,0 g
|
1,1 g
|
1 g
|
Rost:
|
23 g
|
11 g
|
12 g
|
Fehérje:
|
17 g
|
8,3 g
|
8,9 g
|
Só:
|
0,07 g
|
1 g
|
1 g
|
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Származási hely: Magyarország
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett időpontig.
Tárolás: Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen.
Nettó tömeg: 500 g