Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricaliszt-, és keményítőmentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, élelmi rostban gazdag fánkok és lángosok készítéséhez.
Összetevők: kölesliszt (köles: Lengyelország), rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), tápióka keményítő, térfogat növelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Felhasználási terület: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricaliszt-, és keményítőmentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, élelmi rostban gazdag fánkok és lángosok készítéséhez
Elkészítési javaslat:
Hozzávalók 5 db fánkhoz:
- 60 g lisztkeverék
- 60 g langyos víz körülbelül 40 fokos
- 11 g Eden Premium eritrit
- Eden Premium kókuszolaj
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük a tésztát 5 percig. Nyújtsuk fél centiméter vastagságúra és szaggassuk ki fánk formára az összeset. Bő, forró kókuszolajban süssük ki oldalanként körülbelül 1-1 percig. Papírtörlővel itassuk le róluk a felesleges olajat.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
|
100 g kész, kisült, a recept alapján készített fánk átlagos tápértéke: |
100 g kész, kisült, a recept alapján készített lángos átlagos tápértéke: |
Energia: |
1334 Kj |
1626 Kj |
322 kcal |
393 kcal |
Zsír: |
18 g |
26 g |
-Amelyből telített zsírsavak: |
15 g |
23 g |
Szénhidrát: |
42 g |
33 g |
-Amelyből cukrok: |
0,3 g |
0,3 g |
-Amelyből poliolok: |
9,2 g |
0 g |
Rost: |
5,5 g |
5,6 g |
Fehérje: |
4,5 g |
4,6 g |
Só: |
0,02 g |
0,06 g |
100 g kész, kisült, a recept alapján készített fánk átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 32,8 g