A köles élettani hatásai csodálatosak. Könnyen emészthető, tápértéke mégis igen magas. Magas, vízben oldódó rosttartalma segíthet eltávolítani a letapadt salakot a belekből, ezért fogyasztása böjtöléskor is ajánlott. Segíthet a betegségek utáni felépülésben, megerősödhetnek tőle a kisgyerekek, és várandós anyukáknak is gyakran ajánlják. Idegrendszeri problémák esetén ajánlott, állítólag lassíthatja az öregedést. Erősítheti az immunrendszert, hiszen tele van ásványi anyagokkal. Megszépítheti hajunkat és megerősítheti a körmünket is. A fogak erősebbek lehetnek tőle, a zománcra is jótékony hatással lehet.
Az útifű maghéj ideális rostforrás azok számára is, akik a búzára érzékenyek. Nyugtató hatással bírhat az érzékeny belekre. Az útifű maghéj teljesen természetes és biztonságos. A világon több száz millióan használják évente. A szervezetben nem szívódik fel, nem hat izgatóan rá és nem okoz függőséget, emiatt alkalmas folyamatos hosszú távú használatra.
Elkészítési javaslat: Forrásban lévő vízben, alacsony fokozaton 2-4 percig főzzük, ha kész leszűrjük és bő vízzel öblítjük. Ízlés szerint tálaljuk. Jó étvágyat!
Összetevők: víz, kölesliszt, útifű maghéj liszt, kurkuma
A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Átlagos tápérték 100 g termékben |
Energia |
1558 kJ / 372 kcal |
Zsír |
2,9 g |
–Amelyből telített zsírsavak |
0,6 g |
Szénhidrát |
71 g |
–Amelyből cukrok |
0,1 g |
Rost |
6,2 g |
Fehérje |
11 g |
Só |
<0,01 g |
Nettó tömeg: 200g
Származási hely: Magyarország
Tárolás: Száraz, hűvös és napfénytől védett helyen tárolandó!
Gluténmentes üzemben készült!