A barna rizsliszt lassú felszívódásának köszönhetően hosszan tartó teltségérzetet biztosít.
A barna rizs sok E-vitamint, B-vitaminokat, tiamint, riboflavint, niacint és B6-vitamint, folsavat, káliumot, magnéziumot, vasat tartalmazhat. A fehér rizsben ezekből ugye lényegesen kevesebb található, ráadásul élelmi rost tartalma is csak negyede a barna változatnak. A gluténérzékenyek számára szintén ajánlott a rizs, mint gabonaféle fogyasztása.
Származási hely: Magyarország
Felhasználási javaslat: Sütéshez rendszerint más lisztekkel keverik. A rizsliszt jól használható porhanyós, omlós tésztákhoz, de galuska, palacsinta, krémleves is készülhet belőle. Édes tésztákhoz is kitűnő, krémeket és szószokat is sűríthetünk vele.
Allergén információ:
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Átlagos tápérték 100g termékben |
Energia |
1353 |
KJ |
331 |
kcal |
Zsír |
2,9 |
g |
– telített zsírsavak |
0,5 |
g |
Szénhidrát |
63,1 |
g |
– cukor |
0 |
g |
Rost |
0,8 |
g |
Fehérje |
9,8 |
g |
Só |
0 |
g |