A konjac egy gyökérzöldség, amely Ázsiában őshonos. Keményítőtartalmú gyökérgumójáról ismert. A gumó a glükomannán nevű, oldható elelmi rost gazdag forrása.
A konjac-ot hagyományos gyógyszerként és élelmiszerforrásként, a nyugati világban élelmiszer-adalékanyagként és étrend-kiegészítőként használják a koleszterinszint csökkentésére, a szénhidrát-anyagcsere javítására és a bélműködés elősegítésére.
A konjac magas rosttartalma számos egészségügyi előnyt nyújt.
Vízzel keverve a glükomannán kitágul, és súlyának akár 50-szeresét is képes felszívni. Ha a glükömannán kitágul, mielőtt elérné a gyomrot, az fulladást vagy elzáródást okozhat a torokban és a nyelőcsőben. Ennek megelőzése érdekében minimum 2 pohár vízzel vagy más folyadékkal kell leöblíteni.
Természetes anyagokból; Mesterséges ízesítőmentes, Mesterséges színezékmentes, Tartósítószermentes, BSE/TSE mentes, GMO mentes, Nem besugárzott, Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, Vegán, Zsírmentes, Telített zsírtól mentes, Cukormentes, Élelmi rostban gazdag, Hozzáadott nátriumot/sót nem tartalmaz
Adagolás, Javasolt felhasználás, Tárolás
Egy adag = 3g
1 adag naponta
3x1g naponta, étkezés előtt fél órával, 200ml folyadékban elkeverve, azonnal meginni, utána egy pohár folyadékkal leöblíteni
Tárolás: jól zártan, száraz hűvös, fényvédett helyen, gyermektől elzárva
Összetevők:
100% konjac (amorphophallus konjac) glükomannán gumópor, Allergének: kén-dioxidot és szulfitokat tartalmaz (E220, E228)
| Egységenként 100g |
Energia | 791kj/189kcal |
Zsír | 0,22g |
- amelyben telített zsírsav | 0,0g |
Szénhidrát | 0,2g |
- amelyben cukor | 0,0g |
Rost | 91,2g |
Fehérje (protein) | 0g |
Só | <0,1g |