Összetevők: *agávé szirup
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Az agávészirup egy növényi nedvkoncentrátum, amit az agávé növényből nyernek ki. A növény főként trópusi és szubtrópusi területeken található meg.
Tápanyagtartalom (100g-ban):
Energiaérték: |
1259 kJ / 297 kcal |
Fehérje: |
0 g |
Szénhidrát: |
71 g |
- amelyből cukrok |
69 g |
Zsír:
|
0 g |
- amelyből telített zsírsavak |
0 g |
só |
0,05 g |
Felhasználása: cukor és méz helyettesítésére. Édesítésre, keksz, müzli szelet, sütemény, szószok, joghurtok, szója alapú tej és desszert, fagylaltok, szörpök, italok készítésre.
Jó tudni: a növényi szirupok az emberi szervezet számára a legkedvezőbb édesítőszerek.