ÚJ

BIO Kelp alga por 125g BioMenü

BIO Kelp alga por 125g BioMenü
ÚJ

BIO Kelp alga por 125g BioMenü

1 759 Ft
Egységár: 14 072 Ft/kg
db
Kedvencekhez

Gazdag kálium-, jód- és nyomelem forrás

Válogass biztonságosan
Rugalmas, 14 napos pénzvisszafizetési garancia!
Minőségét megőrzi
2026.03.31
A vásárlás után jóváírt összeg: 35 Ft
Adatok
Márka
BioMenü
Kiszerelés
125g
Beltartalmi érték (kötelező adatok)
100 grammra vetítve
Energia kcal/kJ
1268 kJ / 303 kcal
Zsír
3,62g
Szénhidrát
62,8g
Fehérje
4,92g
- ebből cukrok
1,2g
0,01g
- ebből telített zsírsavak
0,99g
Rost
8,4g
Részletek

Előnyei:

  • Elősegítheti a normál pajzsmirigyhormon termelődést,
  • Támogathatja a kiegyensúlyozott idegrendszeri működést,
  • Jó hatású lehet a bőr, a köröm és a haj állapotára,
  • Szájhigiénés hatóanyagot is tartalmaz.

 

A miocén korban, nagyjából 20 millió évvel ezelőtt jelent meg és azóta is a sekély óceánokban, víz alatti “erdőkben” él. Gyorsan fejlődik, ideális körülmények között naponta akár fél méterrel is gyarapodhgat, teljes nagysága elérheti akár a 80 métert is. Rengeteg nyomelemet, nagy mennyiségű káliumot és jódot tartalmaz. Ez utóbbi a pajzsmirigy-hormonok működésében kulcsfontosságú, annak nélkülözhetetlen alkotóeleme. A szervezet ideális jódtartalma létfontosságú, a jódhiány csökkenti a szervezet testi és szellemi teljesítőképességét. Fontos összetevője a gyógyszeriparban is ismert nátrium-alginát, melyet gyomorsavtúltengés és reflux elleni gyógyszerek hatóanyagaként is sikeresen alkalmaznak. Az emésztőrendszerből való felszívódás után megváltoztatja a nyál összetételét, így a szájüregben lévő baktériumok nem tudnak többé a fogakhoz tapadni. Így megelőzhető a plakkok és a fogkő kialakulása és a már kialakult fogkövet is eltávolíthatja, mivel a hínárból felszívódott aktív anyagok lebontják a baktériumokat. Ennek hatására a fogkő fogmosással is könnyen leválik.

 

Felhasználás: Ételadalékként, süteményekhez adva, pudingporokban, üdítőkben, szószokban sűrítőként is alkalmazható. Fagylaltban megakadályozza a jégkristályok képződését.